Zonderland wint rekstokfinale in Melbourne

Epke Zonderland heeft bij de World Cup in Melbourne zichzelf een goede dienst bewezen door het goud te winnen in de rekstokfinale. Bovendien won hij met een hoge score namelijk 14.900 punten. Epke Zonderland kwam als eerste turner in actie tijdens de finale en turnde een oefening met daarin twee combinaties van vluchtelementen: de Cassina + Kovacs en de Kolman direct gevolgd door de Gaylord 2.

Het zilver in Melbourne ging naar Milad Karimi uit Kazakhstan (14.500). Hij werd gevolgd door Mitchell Morgans uit Australië (14.233). De belangrijkste concurrent voor het Olympische ticket, Hidetaka Miyachi uit Japan, kwam met 13.400 punten niet verder dan de vijfde plek.

De zege in Melbourne levert Zonderland 30 punten in het World Cup klassement op. Zonderland heeft nu een totaal van 90 punten.  Er volgen nog World Cups in Baku (14-15 maart) en Doha (20-21 maart) die meetellen voor dat ene resterende ticket op het onderdeel rek.

Eerder vandaag eindigde Frank Rijken op de zesde plaats in de brugfinale (13.733). Die finale werd gewonnen door Vladislav Poliashov uit Rusland (15.200).