Zonderland goud, Thorsdottir zilver

TeamNL-turner Epke Zonderland heeft bij de EK turnen in Polen goud gewonnen aan het onderdeel rekstok. In de finale kwam Zonderland tot een score van 15.266 punten. 

Zonderland turnde twee vluchtcombinaties in zijn finale-oefening: de Cassina-Kovacs en Kolman-Gaylord 2. Met zijn score hield hij de Kroaat Tin Srbic, de wereldkampioen van 2017, achter zich. Srbic behaalde 14.900 punten voor zijn finale-oefening. Artur Dalaloyan uit Rusland greep met 14.800 punten het brons. 

Voor Zonderland is het zijn derde Europese titel aan rekstok. Eerder greep Zonderland al Europees goud in 2011 (Berlijn) en 2014 (Sofia).

TeamNL-turnster Eythora Thorsdottir won eerder vandaag het zilver in de finale op vloer. Thorsdottir kwam na een sterke oefening tot 13.666 punten. 

De turnster van SV PAX Haarlemmermeer hoefde daarmee alleen Melanie de Jesus dos Santos uit Frankrijk voor zich te dulden. De Europese kampioene op de meerkamp greep met 13.833 punten het goud op vloer. Angelina Melnikova uit Rusland pakte met 13.466 punten het brons. 

Thorsdottir is de tweede Nederlandse turnster die EK-zilver wint op het onderdeel vloer. In 2005 greep Suzanne Harmes in Debrecen ook zilver. Voor Thorsdottir is het haar tweede EK-medaille op de vloer: in 2017 greep ze al eens EK-brons op dat toestel.