Zonderland Goud, Deurloo zilver in Parijs

Epke Zonderland en Bart Deurloo kunnen met een goed gevoel terugkijken naar hun deelname aan de World Cup in Parijs. In de toestelfinale rek haalde Zonderland het goud en Deurloo heet zilver. Zonderland behaalde 14,800 punten voor zijn oefening met twee vluchtcombinaties (de Cassina-Kovacs en de Kolman-Gaylord 2). Daarmee bleef hij Bart Deurloo (14,75) nipt voor. Deurloo turnde een erg strakke oefening met onder andere een Kovacs-Cassina combinatie. Het brons was uiteindelijk voor de Japanner Yusuke Tanaka (14,450). Bekijk de oefening van Bart Deurloo op onze Facebookpagina.
Zonderland werd na een redelijke oefening op het onderdeel brug zesde (13,700). De finale aan dat onderdeel werd gewonnen door Olympisch brugkampioen Oleg Verniaiev die 15,250 punten scoorde.
Op voltige eindigde Bart Deurloo op de achtste en laatste plaats. Door een val behaalde hij 13,100 punten. Het goud op dat toestel ging naar de Japanner Takaaki Sugino. Hij turnde 15,200 punten bij elkaar.
Bram Verhofstad miste op het onderdeel vloer een podiumplaats. Verhofstad turnde een goede oefening maar eindigde met een score van 14,050 punten op de vierde plaats. Het goud op dat toestel ging naar Jorge Vega Lopez uit Guatemala. Hij kwam tot 14,350 punten.

Olympisch kampioene Sanne Wevers kon zichzelf op balk geen verjaardagscadeautje geven. Wevers begon haar finale-oefening sterk, maar viel bij haar drievoudige pirouette. Ze vervolgde haar oefening vervolgens goed en scoorde 12,900 punten. Wevers eindigde op plek vijf in deze finale. Het goud op balk werd gewonnen door de Roemeense Larisa Iordache (14,200).