Turnster Yvette Moshage beëindigt noodgedwongen turnloopbaan

Turnster Yvette Moshage heeft noodgedwongen moeten besluiten haar turnloopbaan te beëindigen. Yvette was nagenoeg hersteld van haar zware knieblessure die ze twee jaar geleden opliep, maar begin mei scheurde ze tijdens een training voor derde keer in haar carrière haar voorste kruisband af.

Yvette maakte eerder vandaag haar besluit bekend op haar eigen website http://sportpromotions.wix.com/yvette-moshage: “Helaas heb ik moeten besluiten om te stoppen met turnen, ook mede op advies van de artsen. Dokter Kerkhoffs, de arts die mij de vorige twee keren ook heeft behandeld, heeft altijd zijn vertrouwen uitgesproken in een volledig herstel met terugkeer op topniveau, maar hij heeft mij dit keer ook geadviseerd dat niet meer te proberen. Het feit dat ik nu voor de derde keer mijn voorste kruisband heb afgescheurd geeft aan dat voor mijn knieën de vele belasting en het risico op nieuwe blessures te groot is. Ik weet ook niet of ik zelf nog een keer het vertrouwen in mijn knieën terug zou kunnen krijgen om alle schroefbewegingen en turntechnieken  op te pakken. Ik baal hier echt heel erg van omdat ik nog zoveel plezier beleefde aan de trainingen en wedstrijden, en nog zeker niet het gevoel had dat ik er klaar mee was. Ik had graag op een andere manier en op een ander moment afscheid genomen van het turnen, maar helaas valt dat niet te plannen. Ik kijk wel met een heel goed gevoel terug op mijn turncarrière.”

Yvette is vooral haar coach Vincent Wevers (Bosan Ton Almelo) dankbaar. “Deze toernooien had ik nooit gehaald zonder de goede coaching van Vincent (red. Vincent Wevers). Vincent heel erg bedankt voor alle jaren die ik bij Bosan TON heb getraind en waarin je mij altijd hebt geholpen het beste uit mezelf te halen!”, aldus Yvette op haar eigen website.

KNGU-topsportmanager Hans Gootjes heeft veel waardering voor Yvette Moshage: “Erg jammer, maar een begrijpelijke keuze van Yvette. Ik heb zeer veel waardering voor de wijze waarop ze met haar blessures is omgegaan de afgelopen periodes. Yvette is het voorbeeld van de ware topsporter, een teamplayer pur sang in een individuele tak van sport. Ik bedank Yvette namens heel turnend Nederland en de KNGU voor haar positieve bedrage aan het topturnen in Nederland en wens haar alle goeds en gezondheid voor de toekomst.” (bron KNGU persbericht)