Yuri van Gelder zondag in ringenfinale Worldcup Osijek

De Brabantse ringenspecialist heeft zich vandaag in de worldcup in Osijek geplaatst voor de finale van zondag. De oefening van de 35-jarige Waalwijker was goed voor de zesde plaats in de kwalificatie. Yuri van Gelder behaalde een score van 14,000. De Rus Abliazin plaatste zich als eerste met een score van 15,000 punten.

De wedstrijd in de Kroatische stad was de rentree van Van Gelder op internationaal niveau. Bondscoach Bram van Bokhoven liet Van Gelder buiten het team dat toewerkt naar de Spelen van 2020 in Tokio. Van Gelder moet zich via de Worldcup wedstrijden zien te plaatsen als specialist voor De Spelen. Doordat de ringenspecialist geen NOC-NSF sportstatus meer heeft moet hij zichzelf financieel zien te redden. Dankzij een sponsor kan de ringenspecialist meedoen aan een aantal wereldbekerwedstrijden.

Na de finale aanstaande zondag volgen voor Van Gelder in juni, juli en september nog drie deelnames aan wereldbekerwedstrijden. Hij komt in actie in de worldcupwedstrijden in Slovenië (Koper), Portugal (Guimaraes) en Turkije (Mersin).