WK team Nederlandse dames bekend

Bondscoach Gerben Wiersma maakte zojuist het WK team van de Nederlandse dames bekend. Gerben Wiersma heeft de volgende sporters geselecteerd voor het damesteam dat van 3 t/m 12 oktober 2014 deelneemt aan de WK Turnen in Nanning (China): – Shirley van Deene, Lisa Top en Céline van Gerner (TSH, Heerenveen), Vera van Pol (Turnz Amsterdam Gymnastics, Amsterdam), Maartje Ruikes (De Hazenkamp, Nijmegen), Lieke Wevers en Sanne Wevers (BosanTON, Almelo).

Nederland moet zich tijdens dit WK bij de beste 24 landenteams plaatsen om zich te kwalificeren voor deelname met een team aan de WK in Glasgow in 2015. Naast de turnster reist de volgende delegatie af naar China; coaches Claudia Werkhoven (Turnz Amsterdam) , Vincent Wevers en bondscoach Gerben Wiersma. De delegatie bestaat verder uit arts Kasper Janssen, fysiotherapeut Mark Stolk, juryleden Lonneke Ermers en Aukje de Jong, teamleider Jitske Vasbinder, persattaché Janny Vermeule en Hans Gootjes die tijdens de WK als delegatieleider zal optreden voor zowel het dames- en het herenteam.
Van 23 t/m 26 september is de afsluitende stage in Beekbergen. Op 26 september vertrekt het team, samen met het herenteam vanaf Schiphol naar China.