Vincent Wevers in dienst bij KNGU als trainer/technisch adviseur turnen dames

Direct na de breuk met Bosan TON maakte de KNGU al bekend dat Vincent Wevers bondscoach Gerben Wiersma twee dagen per week zou gaan vervangen in Heerenveen. Vandaag komt de KNGU met een formeel persbericht waaruit blijkt dat de taken van Wevers verder zijn uitgebreid.

Vincent WeversDe KNGU heeft trainer Vincent Wevers aangesteld als trainer/technisch adviseur Turnen Dames. De primaire taak van Vincent Wevers (51) is het op locatie ondersteunen van de clubs en de coaches die sporters begeleiden die deel uitmaken van de KNGU-selecties Oranje en Jong Oranje.

Met het aanstellen van Wevers kan de KNGU een volgende stap maken in de verbinding met de topsportclubs en het coachen en technisch ontwikkelen van de coaches. Deze coaches vormen een belangrijke schakel in de ambitie richting de Olympische Spelen van 2020. Ook is Wevers betrokken bij de invulling van de periodieke centrale trainingen en vervangt hij gemiddeld twee dagen per week bondscoach Gerben Wiersma in diens rol als hoofdcoach van het Nationale Trainingscentrum (NTC) van de KNGU voor Turnen Dames in Heerenveen.

Hans Gootjes, topsportmanager van de KNGU, is blij met de komst van Vincent Wevers: “Met zijn ervaring kunnen we coaches in het land gerichter en specifieker sporttechnische ondersteuning bieden. Bovendien wordt het hierdoor voor Gerben Wiersma mogelijk om met regelmaat op de locatie van de topsportclubs zijn expertise op het gebied van planning, programmering en periodisering over te dragen aan de direct betrokken coaches in het land. Een mooi voorbeeld van een win-winsituatie die vorm en inhoud geeft aan de rol van de KNGU als ‘verbindend aanjager’, ook binnen de topsport. ” Vincent Wevers is ook enthousiast: “Het verbinden van vakmensen moet het traject voor de sporters op weg naar 2016 versterken. Als er samen een sterk fundament is gelegd zal de ambitie van 2020 logisch zijn.” (Bron KNGU) www.kngu.nl