Vier finales voor TeamNL-turnsters bij EK

TeamNL-turnsters Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman en Tisha Volleman hebben bij het EK turnen in Polen vier finaleplaatsen behaald. 

Eythora Thorsdottir wist zich voor twee finales te plaatsen. Ondanks een val op balk plaatste de turnsters van S.V. Pax zich voor de meerkampfinale. Met een meerkamptotaal van 52.232 punten plaatste ze zich als dertiende voor de eindstrijd van vrijdag. Anastasia Melnikova uit Rusland was de sterkste meerkampster tijdens de kwalificaties met 55.166 punten. 

Bovendien plaatste ze zich voor de finale op vloer. Op vloer stroomt Thorsdottir met 13.300 punten als vierde door naar de finale van zondag. De Britse Claudia Fragapane was met 13.600 punten de beste tijdens de kwalificaties. 

Tisha Volleman van Flik-Flak behaalde eveneens knap de meerkampfinale. Met 52.032 punten eindigde zij op plek vijftien. Op sprong kwam Volleman met een gemiddelde 13.666 punten helaas niet in de buurt van de beste act en daarmee geen finaleplaats. De Britse Ellie Downie was met 14.366 punten de beste tijdens de kwalificaties op sprong. 

EK-debutant Sanna Veerman van Turnz turnde aan brug een persoonlijk record van 14.133 punten en wist daarmee als (gedeelde) vierde de brugfinale te bereiken. De Zweedse Jonna Adlerteg was met 14.666 punten de beste tijdens de kwalificaties op brug.

In de meerkamp kwam Veerman tot een totaal van 49.432 punten en de 29e plaats.