Vera van Pol maakt overstap naar Heerenveen

Wk turnen 2014 Vera van PolVoor haar verdere ontwikkeling vindt Van Pol het van belang dat zij kan werken met geroutineerde senioren die zich voorbereiden richting Tokio 2020. Hierin spelen Céline van Gerner, Lieke en Sanne Wevers een rol. Een nieuwe prikkel in een passende groep vindt ze bij het CTO Heerenveen. Daar gaat ze trainen onder leiding van Vincent Wevers, samen met Lieke en Sanne Wevers en Céline van Gerner, die alle drie lid waren van het historische Olympische team van 2016. Bondscoach Gerben Wiersma liet eerder weten dat deze dames met Eythora Thorsdottir nog van groot belang zijn voor de kwalificatie van De Spelen in Tokio.

Loopbaan Vera van Pol

Vera van Pol blijft uitkomen voor TurnZ. Ze begon haar turncarrière bij Patrick Echt, waarna ze samen met Nico Zijp de overstap maakte naar Flik Flak Den Bosch. Als beginnende seniorturnster stapte zij over naar TurnZ in Amsterdam, waar zij zich onder begeleiding van Claudia Werkhoven en Wolther Kooistra ontwikkelde tot een vaste waarde in het Nederlandse damesteam. Ze nam o.a. deel aan de WK’s in 2014 en 2015 en de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro (BRA).

Vera: “In Amsterdam heb ik heel veel geleerd en ik bedank Wolther en Claudia voor de begeleiding in de afgelopen jaren. Ik ben blij met hun volledige ondersteuning in deze keuze. Al mijn dromen zijn uitgekomen en ik ga een volgende uitdaging aan.” Van 19 t/m 23 augustus a.s. neemt Vera deel aan de Universiade in Taipei. Dit team wordt begeleid door TurnZ trainsters Claudia Werkhoven en Sarah Klouwer.