Turnz Amsterdam aan basis van internationale BEAMTANGO© Challenge

Turnz Amsterdam aan basis van internationale BEAMTANGO© Challenge

Innovatie zit bij Turnz Amsterdam Gymnastics in het bloed. Zo hebben ze de langlopende corona-lockdown benut voor de ontwikkeling van de BEAMTANGO©. De Italiaanse choreografe Serena Cecconello van Turnz ontwikkelde in samenwerking  met hoofdcoaches Kooistra en Werkhoven deze nieuwe en innovatieve manier om op muziek op balk te bewegen. Turn(z)talent Chiara Pinna heeft maandenlang alles op alles gezet om de BEAMTANGO helemaal onder de knie te krijgen; letterlijk met vallen en opstaan en doorgaan! Bekijk haar perfecte oefening in onderstaande video.Gymnastics

BEAMTANGO© International Challenge

Vervolgens is het idee ontstaan om internationale allure te geven aan de BEAMTANGO© door het organiseren van een heuse, internationale Challenge. Turnsters uit alle landen en van alle niveaus kunnen hun eigen BEAMTANGO©-oefening laten filmen en insturen. Deze inzendingen worden beoordeeld door een jury van (ex-)topsporters en juryleden van internationaal niveau.

Doe mee!

Turnsupporter daagt je uit om deel te nemen aan de BEAMTANGO© International Challenge. Alle (Engelstalige) informatie is te vinden op de website www.beamtango.com

Je treft er onder meer de regels van de Challenge aan en je vindt er ook 5 video-tutorials. De muziek zoek je op onder de naam Beam Tango – Martini Bartol, op Spotify, Apple Music, Youtube of TikTok.

Zo kun je je voorbereiden op jouw eigen uitvoering van de BEAMTANGO©! Alle turnsters kunnen meedoen en elke deelnemer ontvangt een deelname-award. Maar om aan de officiële internationale competitie mee te doen, moet je minimaal 13 jaar oud zijn . Oefenen en inzenden kan t/m 1 oktober. Op 30 oktober vindt de finale plaats met de online-live optredens van de 10 geselecteerde turnsters. De jury kiest hieruit ’s werelds beste BEAMTANGO©-turnster van 2021!