Turnster Anne Klein wint NK 1e divisie en Ranglijst 2016

Turnster Anne Klein (S.V. PAX) was gisteren tijdens het bondskampioenschap 1e divisie in Tilburg de beste. Met een score van maar liefst 53.784 won ze het goud. Rebekka Hoek van Dynamo Roosendaal werd verdienstelijk tweede nipt voor Denise Tan. Tan komt tegenwoordig uit voor S.V. Pax, maar genoot haar opleiding bij de club uit Roosendaal.

Turnster Anne Klein wint ook Ranglijst

Door haar overwinning in de finale voegde Anne Klein wederom 64 punten toe aan haar totaal van dit seizoen. Hiermee komt ze op de maximale score van 192 punten. Het podium gisteren in Tilburg is overigens een prima afspiegeling van de prestaties van de turnsters over het hele seizoen. Rebekka Hoek wordt in de ranglijst namelijk ook tweede en Denise Tan wordt derde.
Zoals Anne Klein als 1e divisie turnster de maximale score behaalde, zo deed Charissa Blaauwijkel dit in de 2e divisie. Ook deze turnster won al haar wedstrijden en behaalde zo de maximale score van 96 punten. Hierdoor eindigt ze in de ranglijst van 2016 als 15e. De prijzen voor de tot drie worden binnenkort uitgereikt in Ahoy Tijdens Fantastic Gymnastics aansluitend aan de Ahoy Cup.