Turnpodotherapie; therapeut en tovenaar!

‘’Podotherapie, dat is toch iets met je voeten?’’ aldus de meeste mensen op een verjaardag nadat ik heb verteld dat ik een eigen podotherapie-praktijk heb. Inderdaad, meer dan tien jaar geleden, toen ik deze specialisatie voor turners startte, was ik opgeleid om alleen maar te kijken naar de onderste helft van het lijf. Uit de stand en de bewegingen werd een diagnose vastgesteld. Uiteindelijk werd met behulp van steunzolen de onderste helft gecorrigeerd. Het werkt nog steeds perfect. Maar er is ondertussen zoveel meer mogelijk!

Nu, vele jaren later, wordt mijn onderzoek ervaren als een echte ‘’experience’’. Zowel door de turn(st)ers als de ouders. Ik begin mijn onderzoek nog altijd met het analyseren van de stand van jouw lijf. Maar in dit geval helemaal van top tot teen. Wanneer er een draaiing in je bekken zit zorgt dit naar beneden voor een soort beenlengteverschil waardoor beide voeten niet evenwichtig worden belast. Hierdoor ontwikkel je een afwijkend looppatroon. Naar boven toe gezien, moet je rug zich gaan aanpassen met een paar bochtjes zodat je schouders en hoofd netjes recht boven je romp blijven staan. Máár staat één van jouw onderste ruggenwervels niet netjes in de lijn dan gaat de  energie er niet optimaal doorheen. Zo matcht elke ruggenwervel met bepaalde lichamelijke klachten. Staat wervel Lumbale 5 niet netjes in de rij? Dan is de kans groot dat dit ook een onderliggende oorzaak is van je klachten aan benen of voeten. Of heb je weleens last van je onderbuik? Dan ga ik opzoek naar je onderste borstwervels om deze weer netjes recht te zetten.

Dat zal wel flink pijn doen denk je nu waarschijnlijk. Maar niets is minder waar. Want in jouw lijf zit namelijk nog een zelfherstellend vermogen dat precies weet waar de fysieke, mentale of emotionele blokkades zitten. Door met mijn handen heel minimaal contact te maken met jouw lijf zal je merken dat het vanzelf in beweging gaat. Alles wat er op jouw innerlijke ‘harde schijf’ zit laat je hiermee los. En zo komt jouw lijf uiteindelijk vanzelf weer in de meest optimale stand. Ik weet dat het super zweverig klinkt, maar de resultaten zijn fantastisch! Een tijd geleden zei een turner; ‘’David is niet alleen therapeut maar ook een tovenaar’’. Mijn kracht is kijken naar jouw gehele lijf en daarnaast te werken met de 95% van het brein die wij nog niet snappen maar geweldig mee kunnen werken.
Ben jij er klaar voor?

David Müskens
www.turnpodotherapie.com
www.deherstelexpert.nl