Turners moeten zich zien te kwalificeren via Testevent

De doelstelling van de heren turners om zich via ‘The frontdoor’ te kwalificeren voor de Olympische Spelen werd vandaag in Glasgow helaas niet gehaald. Nederland staat voorlopig 11e en met nog één subdivisie te gaan is dit voldoende om zeker te zijn van een plaats in het Testevent in april.
Bondcoach Mitch Fenner schakelt dus over op plan B. En dat is om alsnog plan A uit te voeren en de Nederlandse turners naar De Spelen te brengen. “Ik ben niet teleurgesteld. Het is jammer dat ze het niet hebben gehaald, maar ze hebben een enorme progressie gemaakt sinds Nanning. Ze zijn nog nooit 11e geworden en hebben nog nooit het Testevent gehaald. Tijdens het Testevent krijgen ze opnieuw de kans om de scores te behalen die ze verdienen.”, aldus Fenner.

Geen toestelfinale voor Zonderland, wel voor Van Gelder

Turner Casimir SchmidtDe turners zelf waren gelaten, maar zeker niet terneergeslagen. Ze realiseren zich dat ze flinke stappen hebben gemaakt en dat in april dat ticket nog kan worden afgehaald. Ook Epke Zonderland was niet zwaar teleurgesteld over het feit dat hij geen toestelfinale haalde op rek. Zonderland liet weten dat hij slecht vijf maal een volledige rekstokoefening heeft getraind sinds zijn hersenschudding. “Dat is niet voldoende. Normaal werk ik daar maanden aan. Je hoopt natuurlijk wel dat je hier een medaille haalt, maar je weet eigenlijk dat dit niet zo reëel is. Ik ben al blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het teamresultaat. Want het was een paar weken terug nog maar de vraag of ik deel zou uitmaken van het team.”
Yuri van Gelder behaalde wel de toestelfinale op ringen. The Lord of The Rings is er helemaal klaar voor liet hij weten. “Er zit nog rek in. Dus laat maar komen.” Als Van Gelder een medaille haalt in de finale, bewandelt hij de kortste route naar De Spelen. Hij krijgt dan een ticket op naam’. Turner Frank Rijken was tevreden over zijn debuut in een echte grote wedstrijd. Ondanks zijn val op brug behaald hij nog bijna 83 punten (82.931). Dat is inderdaad een prima debuut.

Meerkampfinale voor Bart Deurloo

‘Bart Deurloe’ zoals de Schotten hem aankondigden zette in Glasgow 86.465 op het scorebord. Dat lijkt vooralsnog voldoende voor een plaats in de meerkampfinale. En ook hij s er van overtuigd dat hij dan een nog betere prestatie kan neerzetten. De turners gaan als team op herhaling tijdens het Testevent, Yuri van Gelder gaat een poging doen om deze week al een ticket te bemachtigen en Bart Deurloo kan nog eens aan de bak in de meerkampfinale.

Turngala

Turners Yuri van Gelder, Bart Deurloo en Casimir Schmidt zijn binnenkort te zien tijdens het Turngala in Den Bosch 14 november aanstaande.