Turners halen drie maal goud, twee maal zilver en eenmaal brons bij Worldcup Ljubljana

De deelname aan de World Challenge Cup in het Sloveense Ljubljana is een doorslaand succes geworden voor het Nederlandse team. Tijdens de eerste finale dag behaalden de turners Casimir Schmidt en Yuri van Gelder gouden op respectievelijk vloer en ringen. Terwijl Michel Bletterman vijfde werd in de finale op paard voltige.
De tweede dag in de Sloveense stad was het de beurt aan Epke Zonderland, Bart Deurloo en nog een keer Casimir Schmidt. Met een score van 16,250 (D: 7,7 E: 8,550) behaalde goud op rek en op brug behaalde de Fries zilver. Op rek werd Zonderland gevolgd door Bart Deurloo. Hij mocht het zilver omhangen. (15,150).
Casimir Schmidt kwam in actie tijdens de sprongfinale. Zijn twee sprongen bleken goed voor brons. Bondscoach Mitch Fenner kan terug kijken op een zeer succesvol toernooi dat een mooie voorbereiding is voor het EK. De zeven finaleplaatsen leverden de turners dit weekend uiteindelijk zes medailles op: drie keer goud, twee keer zilver en één keer brons. (Bron KNGU.nl)