Topturnen Zuid pakt teamtitel

De ploeg uit Den Bosch, met Tisha Volleman, Shade van Oorschot, Marit Reijnders en Guusje Majoor behaalde een totaalscore van 148.835 punten. Daarmee bleven ze titelverdediger Klaverblad TON Almelo nipt voor. TON-turnsters Sara van Disseldorp, Marieke van Egmond, Vera Jonker, Laura de Witt en Astrid de Zeeuw) behaalden met 148.151 punten uiteindelijk het zilver.

Het brons was voor de ploeg van SV PAX Haarlemmermeer, bestaande uit Kirsten Polderman, Mandy Maghoub, Denise Tan, Ghizlaine Barraki en Yara van Lierop (143.333). De ploeg van de organiserende vereniging, De Hazenkamp Gymsports uit Nijmegen, eindigde met 141.567 punten op plek vier.

Eerste keer
Nooit eerder behaalde een ploeg van Topturnen Zuid de Nederlandse titel in de eredivisie. “Het is hartstikke mooi dat alles vandaag op zijn plaats viel. Dat het de eerste keer is, is natuurlijk extra mooi,” zei coach Nico Zijp achteraf.

De Bossche formatie opende de wedstrijd met 35.067 punten aan brug. “Brug ging best aardig, maar gedurende de wedstrijd ging het steeds beter. Het is altijd wel fijn om brug en balk (36.001) gewoon gehad te hebben. Daarna hebben we het vooral heel mooi afgemaakt op vloer (38.467) en sprong (39.300). Het is super dat je dit als team neer kunt zetten,” aldus turnster Tisha Volleman.

Titelverdediger Klaverblad TON Almelo turnde sterk op sprong (41.350) en brug (38.166), maar leverde kostbare punten in op balk (31.601). Op vloer turnde de Almelose formatie stabiel, maar uiteindelijk kwamen ze tekort voor het verdedigen van hun titel.

Venijn in de staart
Voor Klaverblad TON zat het venijn in de staart. Nou ja, in de twee laatste toestellen. Op balk lieten ze punten liggen. Het verschil met Topturnen Zuid was daar 4.400 punten! En in de laatste ronden mochten de dames uit Almelo naar vloer waar ze 37.034 scoorden. Topturn Zuid kwam in die laatste ronden uit op sprong waar ze 39.300 bij elkaar sprongen. Daarmee passeerden ze Klaverblad TON net. De dames van SV Pax lieten het ook in die laatste ronden liggen op brug. Daar voegden ze slechts 33.034 aan hun puntentotaal toe. Te weinig om aanspraak te kunnen maken op de titel.