Tien dames strijden in Tilburg om kwalificatie EK

Op 9 en 10 maart a.s. vindt in Tilburg een nationaal turnweekend plaats waarbij op zondag ook de topgymnasten deelnemen voor een kwalificatiewedstrijd voor het EK turnen dat van 17 tot en met 21 april in Moskou plaatsvindt.

Zowel de zaterdag als de zondag is de sporthal (T kwadraat) aan het Olympiaplein in Tilburg het toneel van kwalificatiewedstrijden voor de landelijke cyclus, maar op zondag 10 maart nemen ook de topgymnasten deel. De wedstrijd in Tilburg is het kwalificatiemoment voor het EK in Moskou. Tien dames staan op dit moment op de deelnemerslijst; Noël van Klaveren, Vera van Pol (Turning Spirit), Elze Geurts (FAME SVOD), Julia Bombach, Maartje Ruikes (De Hazenkamp), Yvette Moshage, Wyomi Masela, Sanne Wevers (BOSAN TON) en Daphne Slingerland en Chantysha Netteb (Bato-Pax).

Céline van Gerner heeft besloten af te zien van het EK in Moskou. Na een periode van rust na de Olympische Spelen is Céline van Gerner weer begonnen met opbouwen. De eerste helft van dit jaar ligt de nadruk op het afleggen van examens voor de middelbare school. Van Gerner richt zich straks op het WK dat eind september in Antwerpen plaatsvindt. Ook Lisa Top meldt zich af voor Moskou. De kwalificatiewedstrijd start om 13.00 uur met de warming up.