Teamfinale en 3x individuele finales Nederlandse turnsters

Céline van Gerner, Naomi Visser, Vera van Pol, Tisha Volleman en Sanne Wevers hebben zich bij de EK in Glasgow geplaatst voor de teamfinale. In Glasgow turnden de Nederlandse dames naar een totaal van 158,529 punten. Daarmee eindigden ze uiteindelijk op de vijfde plaats. De ploeg uit Frankrijk plaatste zich met 164,063 punten als eerste voor de finale. Voor Nederland is het de eerste teamfinale sinds 2010.

“Het is heel gaaf dat we die finale gehaald hebben, het was een keurige wedstrijd vandaag. Vooral sprong en brug waren hartstikke goed. Op vloer en balk kunnen we wel wat beter,” zei bondscoach Gerben Wiersma achteraf.

Voor Sanne Wevers en Céline van Gerner wordt het hun tweede teamfinale bij een EK. Zij waren ook van de partij in 2010, toen de Nederlandse ploeg een zevende plek behaalde. Van Pol, Visser en Volleman maken zaterdag hun debuut in de EK-landenfinale.

Naast de teamfinale werden er in Glasgow ook nog drie toestelfinales behaald. Tisha Volleman wist zich met een gemiddelde van 13,866 punten als zesde te plaatsen op het onderdeel sprong. Op dat toestel was de Hongaarse Boglarka Devai (14,616) de beste.

Sanne Wevers gaat met 13,366 punten als vierde door naar de finale op balk. De Belgische Nina Derwael (13,500) kwam daar als sterkste uit de kwalificaties. Céline van Gerner is met 13,066 punten als achtste door naar de finale op vloer. De Russische Angelina Melnikova was daar met 13,833 punten de sterkste.

(Bron: KNGU / Foto: Thomas Schreyer)