Sanne Wevers pakt goud in balkfinale

 

Sanne Wevers, NED, during beam final, 2016 Olympic Games; 15/08/2016  - Foto: SCHREYER

Sanne Wevers trilde minder dan turn minnend Nederland dat zenuwachtig voor de buis zat. Wat was het spannend. Maar wat turnde Sanne voortreffelijk. Zeer geconcentreerd presenteerde ze haar pirouettes op de balk en showde ze haar series aan het publiek. De turnster die traint in Heerenveen schreef historie met een hoofdletter.

In navolging van Epke Zonderland behaalde ze een tweede gouden plak voor Nederland. Het Nederlandse turnen dat toch al zo bijzonder goed voor de dag komt tijdens deze Olympische Spelen Sanne Wevers, NED, with her father and coach Vincent after beam during apparatus final, 2016 Olympic Games; 15/08/2016  - Foto: SCHREYERkreeg met deze overwinning een bijzonder toefje op de taart.

De Amerikaanse Lauren Hernadez beet zit stuk op de moeilijkheid van Sanne’s oefening. De uitvoering van de Amerikaanse werd dan weliswaar iets hoger beoordeeld door de jury, maar de D-score gaf de doorslag voor Sanne Wevers. De jonge Amerikaanse mocht het zilver omhangen. Simone Biles werd uiteindelijk derde. Bekijk meer turnbeelden op www.facebook.com/turnsupporter