Q&A met Tim Peijnenborgh

Q&A met Tim Peijnenborgh

Tim Peijnenborgh maakt deel uit van het instroomteam voor de Olympische Spelen van Parijs (2024). Daarmee is hij een van de ondersteunende talenten van het kernteam. Hoog tijd om hem wat beter te leren kennen!

- Welke vaardigheid die je nu nog niet hebt, zou je graag willen hebben?

Mag het ook een superkracht zijn? Want in dat geval: gedachten lezen, dat lijkt me vet. Om de gedachtes van dieren te kunnen horen, dat lijkt me echt leuk. In het dagelijks leven zou ik beter willen leren plannen. Ik wacht altijd tot het laatste moment. Ik haal mijn deadlines voor school wel altijd, maar daar moet ik wel hard voor doorwerken. Met turnen gaat dat wel beter.

- Wat of wie maakt jou aan het lachen?

Veel dingen: mijn vrienden, mijn turnmaatjes. Maar niet echt specifiek één ding waar ik altijd om moet lachen. Ik ben wel heel sarcastisch met mijn vrienden en broer, dat is onze stijl van humor.

- Wat motiveert jou?

Ik doe meestal alleen dingen als ik het echt leuk vind. Als ik het niet leuk vind, ben ik er slecht in en wil ik er geen tijd in stoppen. Dus als ik ergens in geïnteresseerd ben, dan komt de motivatie vanzelf.

- Heb je broers en/of zussen?

Ik heb een broer, hij is 21. Hij studeert ook in Eindhoven. We hebben een goede band en delen dezelfde humor, maar we zien elkaar de laatste tijd minder vaak, omdat hij in Eindhoven woont en ik in Den Bosch. Maar we bellen minstens 1 keer per week.

- Wat is de laatste droom die je je kunt herinneren?

Moet ik even denken hoor, ik vergeet die altijd gelijk. Ik droom wel maar ik vergeet ze heel snel weer. Als ik wakker word, dan weet ik het nog een beetje maar verderop in de dag ben ik ze altijd weer vergeten.

- Wat is je meest dierbare bezit?

Toen ik nog bij mijn ouders woonde mijn hond, Mogl. Die naam hebben we uit Jungle Book. Mogli is nu 4 of 5, dus we hebben hem al een tijdje. Het is een zwarte labrador. En nu ik op mezelf woon mijn bed haha! Ik hecht veel waarde aan mijn rust en goed uitrusten.

- Wat staat bovenaan jouw bucketlist?

Ik wil heel graag een wereldreis maken en de wereld zien. Naar Australië, en Japan lijkt me vet, ja gewoon waar veel natuur is. Safari’s in Afrika of ergens in een tropisch regenwoud. Ik moet nog een plan maken hoe ik dat precies ga aanpakken. Misschien de loterij winnen haha!

- Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Hopelijk heb ik dan mijn studie afgerond. Ik studeer momenteel werktuigbouwkunde in Eindhoven. Ik vind dat best wel moeilijk om te combineren met turnen, dus ik wil volgend jaar iets anders doen. Technische bedrijfskunde. Hopelijk heb ik die studie over 5 jaar afgerond. Ik hoop dat ik dan turnen ook nog leuk vind en er plezier uit haal en dat ik gewoon blij ben.

- Welke sport vind je naast turnen nog meer tof?

Boksen of kickboksen, dat zou ik zelf ook wel willen doen. Dat lijkt me echt vet, al kan ik er nu nog helemaal niks van. Die boksfilms vind ik ook altijd heel leuk. De kracht en snelheid die je voor boksen nodig hebt, en het opzoeken van je grenzen. Dat spreekt me aan.

- Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?

Ik denk dat ze heel veel nog niet van me weten, toch? Ik ben niet per se een open boek maar ik hou wel van de natuur. In Waalwijk woonde ik naast een bos en toen ging vaak lopen, vogels kijken. Ik weet ook wel van best wel veel vogels hoe ze heten en wat hun geluidje hoort te zijn. Dus dat is een leuk feitje!

advertentie