Oranjemannen uit het instroomteam: hoe gaat het nu?

Oranjemannen uit het instroomteam: hoe gaat het nu?

De coronacrisis gooide roet in het wedstrijdseizoen van dit jaar. Dat betekende voor de oranjeheren geen deelname aan het EK en zijn interne testwedstrijden de enige momenten waarop er in een wedstrijdsetting gekeken kan worden naar de voortgang. We spreken alle heren uit het instroomteam in duo’s over deze voortgang. Deze keer spreken we met: Lars Vos en Loran de Munck.

Hoe gaat het met jullie ontwikkeling?

LARS:
‘Nu wel weer goed, maar ik train niet langer bij O&O in Zwijndrecht. Ik zat daar niet meer lekker in mijn vel en ben teruggegaan naar Heerenveen. Die overstap heeft geholpen. Het gaat de laatste tijd goed en ik heb er weer plezier in. Mentaal heb ik veel zin om te trainen maar fysiek was het wel flink afgenomen na de eerste lockdown. Dan doe je thuis wat je kunt zoals hardlopen en krachttraining, maar dat is toch heel anders dan in de zaal. Dat was ik niet meer gewend.’

LORAN:
´Doordat de wedstrijden afgelopen zijn, is de druk nu van de ketel en is het tijd voor nieuwe elementen en gewoon lekker losbandig trainen. Ik heb de laatste tijd verschillende nieuwe elementen geleerd en die ben ik mij helemaal eigen aan het maken. Fysiek gaat het ook goed. Geen extreme klachten, maar wel chronische rugpijn, maar niet zo zeer belemmerend in het turnen. Ik heb er mee leren leven.´

Lars, hoe kwam je bij de gedachte dat je twijfelde over turnen?

LARS:
Toen we na corona weer mochten trainen, vond ik het wel lastig. Je hebt toch heel lang stilgezeten. In het begin van corona merkte ik ook dat ik moeite had met motivatie opbrengen. Toen heb ik tijdens de eerste lockdown nagedacht of turnen nog wel was wat ik wilde. De coronaperiode heeft me wel de ruimte gegeven om na te denken over mijn twijfels en wat ik wilde met het turnen. Ik heb toen afgewacht of het in Heerenveen …’

Wil je dit artikel verder lezen?

Word dan lid. Leden lezen alle exclusieve turnartikelen met de mooiste turnfoto’s voor maar € 10,50 voor 3 maanden.
Zodra je lid ben zijn alle artikelen direct beschikbaar!

Naast alle turnartikelen profiteer je ook van deze voordelen:
– Je ontvangt de gratis Turnsupporter e-mailnieuwsbrief
– Je hebt de mogelijkheid tot deelname aan exclusieve turntrainingen met topsporters
– Je ontvangen korting op merkartikelen in onze ledenvoordeelshop
– Je ontvangen korting op bestellingen in de foto-webshop
– Je ontvangen korting op tickets voor turnevenementen
– Je ontvangen korting op turnartikelen

WORD NU LID  Ben je al lid? Log dan direct in.