Ook Zonderland naar De Spelen

Diverse media maken melding van het feit dat de Japanner Hidetaka Miyachi zich officieel heeft afgemeld voor de World Cup wedstijden in Baku en Doha. Dat zou inderdaad betekenen dat Epke Zonderland niet meer te achterhalen is in de World Cup ranking op het onderdeel rek. En dus ligt er voor de Fries een ticket klaar als toestelspecialist voor de Olympische Spelen deze zomer in Tokio. De KNGU heeft overigens nog geen melding gemaakt van de afmelding van Miyachi.

Bondscoach Bram van Bokhoven hierover; “De NOS heeft waarschijnlijk zelf bij de Japanse bond geïnformeerd, maar wij hebben nog geen officiële bevestiging dat Miyachi niet deelneemt aan de World Cup in Doha. Hij zal niet deelnemen in Baku, maar zijn afmelding voor Doha kunnen wij nog niet bevestigen. Ik ga er overigens wel van uit dat de NOS geen onzin schrijft.”

Zonderland is dan de tweede Nederlandse heer die zal deelnemen aan die Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart kwalificeerde Bart Deurloo zich al als meerkamper voor het prestigieuze toernooi. Naast Deurloo en Zonderland heeft ook Casimir Schmidt theoretisch nog een kans op deelname. De turner van SV Pax moet dan tijdens het EK tweede worden in de meerkamp volgens de opgeschoonde lijst.