Ook Zonderland en Rijken naar finale Melbourne

Ook Epke Zonderland en Frank Rijken hebben zich in Melbourne geplaatst voor een finale van de World Cup. Zonderland kwam in Melbourne op rek tot een score van 14.266 punten en stroomt daarmee als eerste door naar de finale van zondag. Frank Rijken plaatste zich als zevende voor de finale aan het onderdeel brug met een score van 13,766.

Zonderland werd gevolgd door de Australiër Mitchell Morgans en Milad Karimi (Kazakhstan) die beiden 14.166 punten scoorden. Zijn grootste rivaal voor de Olympische ticket Hidetaka Miyachi uit Japan eindigde tijdens de kwalificaties op de vierde plek met 14.133 punten.

Frank Rijken wist zich aan rekstok niet te plaatsen voor de eindstrijd (10,100). Aan brug plaatste Rijken zich als zevende wel voor de eindstrijd met 13.766 punten. Rick Jacobs kwam door een val op brug niet in aanmerking voor een finaleplaats.  

Op donderdag wisten Rick Jacobs (ringen) en Bram Verhofstad (vloer) zich ook al te verzekeren van een finaleplaats. Zij komen op zaterdag in actie tijdens de finales aan ringen en op vloer. De finale aan het onderdeel rekstok vindt op zondag plaats.

Zonderland hoopt via het World Cup circuit nog een individueel startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokyo af te dwingen.

In 2020 kunnen hiervoor tijdens de World Cup wedstrijden in Melbourne, Baku (14-15 maart) en Doha (20-21 maart) nog punten behaald worden. Per toestel plaatst de winnaar van het klassement zich voor de Spelen.