Nóg sterker op de Spelen, dát is het doel van Melanie de Jesus dos Santos

Nóg sterker op de Spelen, dát is het doel van Melanie de Jesus dos Santos

Nu ook Frankrijk heeft afgezegd voor deelname aan de Europese kampioenschappen van 2020 richt turnster Melanie de Jesus dos Santos zich volledig op 2021. Haar belangrijkste doel is helder: een medaille bij de Olympische Spelen in Tokio. Het liefst in de meerkamp.

‘Het is lastig om nog doelen te stellen voor 2020,’ begint de Franse turnster haar verhaal. Met de afmelding voor het EK in het Turkse Mersin vloog immers het grootste toernooi van het jaar uit haar kalender. ‘Natuurlijk is dat jammer, maar ik begrijp de keuze van de bond. De gezondheid van ons allemaal staat voorop. Ik richt me nu vooral op 2021,’ vertelt ze.

De afgelopen maanden zijn lastig geweest, erkent de 20-jarige turnster. Het was een periode waarin ze in eerste instantie niet kon trainen vanwege de lockdown in Frankrijk. Toen ze het trainen langzaam maar zeker weer kon oppakken, verdween de ene na de andere wedstrijd uit de kalender. ‘Ik ben blij dat ik inmiddels weer volop aan de bak kan en gewoon kan trainen.’ Dat er voorlopig geen (grote) wedstrijden zijn, neemt De Jesus dos Santos voorlopig voor lief. ‘Dat komt wel weer,’ weet ze.

Sterke testwedstrijd
Op weg naar grotere wedstrijden turnde de Franse turnster begin november haar eerste wedstrijdje weer sinds het WK van 2019. Een testwedstrijd weliswaar, maar voor De Jesus dos Santos een goed meetmoment. ‘De wedstrijd zelf was niet zo belangrijk, maar ik was blij om …

Wil je dit artikel verder lezen?

Word dan lid. Leden lezen alle exclusieve turnartikelen met de mooiste turnfoto’s voor maar € 10,50 voor 3 maanden.
Zodra je lid ben zijn alle artikelen direct beschikbaar!

Naast alle turnartikelen profiteer je ook van deze voordelen:
– Je ontvangt de gratis Turnsupporter e-mailnieuwsbrief
– Je hebt de mogelijkheid tot deelname aan exclusieve turntrainingen met topsporters
– Je ontvangen korting op merkartikelen in onze ledenvoordeelshop
– Je ontvangen korting op bestellingen in de foto-webshop
– Je ontvangen korting op tickets voor turnevenementen
– Je ontvangen korting op turnartikelen

WORD NU LID  Ben je al lid? Log dan direct in.