Noël van Klaveren stopt met turnen

Noël van Klaveren stopt met turnen. Vandaag is op de website van SV Pax te lezen dat Noël van Klaveren stopt met turnen. Noël won tijdens het EK turnen in 2013 nog zilver op sprong. In een interview met Turnsupporter dat we een paar weken terug met haar hadden sprak ze over haar turntoekomst. De afgelopen bleek echter dat de pijn in haar enkel die ze heeft als gevolg van een blessure in aanloop naar de EK 2016 chronisch blijkt. Hierdoor kan ze haar enkel niet volledig belasten. Dit heeft haar uiteindelijk doen besluiten om te stoppen met topturnen.

Noël van KlaverenNoël: “Het was een moeilijke beslissing, vooral omdat turnen nog steeds heel erg leuk is. De pijn in mijn enkel is chronisch waardoor het niet meer mogelijk is deze optimaal te belasten. Ik ga een nieuwe start maken, ook buiten het turnen. Voorlopig sta ik nog zeker twee keer per week in de zaal om les te geven en richt ik mij op mijn opleiding aan het Johan Cruijff College.”

Noël begon haar turncarriére DOS Alphen a/d Rijn. Na haar verhuizing naar TurnZ ontwikkelde ze zich snel tot topturnster. Deze zomer maakte ze de overtap naar SV Pax Hoofddorp waar zij wilde revalideren en een herstart wilde maken. Lees hier het bericht op de website van SV Pax.