Nico van den Boogaard: ‘Ik ga beter worden dan ik ooit ben geweest’

Nico van den Boogaard: ‘Ik ga beter worden dan ik ooit ben geweest’

Nico van den Boogaard is de laatste jaren een paar keer van het turntoneel verdwenen. Op zijn vijftiende stopt hij een jaar met de sport en ook recentelijk laste hij een pauze van drie jaar in, met in het achterhoofd de gedachte om niet meer terug te keren. Toch staken de turnkriebels weer de kop op, en wist Van den Boogaard zichzelf binnen een halfjaar op het niveau te brengen dat nodig was om toegelaten te worden in Oranje. Een uitzonderlijke prestatie die vraagt om toelichting.

‘Het gaat goed met me’, vertelt Nico. ‘Ik ben nu denk ik weer een jaartje bezig nadat ik drie jaar gestopt was met turnen.’ Dat hij voor de tweede keer in zijn carrière de sport naast zich neerlegde, had verschillende redenen voor de nu 23-jarige turner. Zo waren er wat persoonlijke omstandigheden die ervoor zorgden dat hij niet de vereiste focus voor het turnen had. Dit zorgde op zijn beurt weer voor enige wrevel in de turnhal. ‘Ik had niet de motivatie om mezelf honderd proces te geven en dan schieten er soms dingen bij in. Ik heb toen afstand van de sport genomen omdat ik niet het gevoel had dat ik het voor mezelf deed. Ik deed het voor anderen omdat ik mezelf voor anderen wilde bewijzen. Dat was niet de juiste motivatie. Toen ben ik gestopt zodat ik kon gaan doen wat ik leuk vond om te doen.’

Datgene wat hij leuk vond, bleek een tijdje lang kickboxen te zijn. ‘Maar die sport is niet te vergelijken met turnen. Als je je daar niet goed genoeg voorbereidt, krijg je …

Wil je dit artikel verder lezen?

Word dan lid. Leden lezen alle exclusieve turnartikelen met de mooiste turnfoto’s voor maar € 10,50 voor 3 maanden.
Zodra je lid ben zijn alle artikelen direct beschikbaar!

Naast alle turnartikelen profiteer je ook van deze voordelen:
– Je ontvangt de gratis Turnsupporter e-mailnieuwsbrief
– Je hebt de mogelijkheid tot deelname aan exclusieve turntrainingen met topsporters
– Je ontvangen korting op merkartikelen in onze ledenvoordeelshop
– Je ontvangen korting op bestellingen in de foto-webshop
– Je ontvangen korting op tickets voor turnevenementen
– Je ontvangen korting op turnartikelen

WORD NU LID  Ben je al lid? Log dan direct in.