Nederland wint van Spanje

Het Nederlandse heren turnteam heeft tijdens de interland Nederland-Spanje in Nijverdal het Spaanse team met ruime voorsprong verslagen. Het team van Nederland werd gevormd door Anthony van Assche, Michel Bletterman, Frank Rijken, Bart Deurloo, Yuri van Gelder en Glenn Smink. De andere Nederlandse turners namen individueel deel, met uitzondering van Epke Zonderland en Casimir Schmidt die vooraf hadden afgemeld wegens herstel. Ook Jeffrey Wammes en Karl Kosztka turnden uit voorzorg niet mee.
Anthony van Assche beet het spits af op voltige en turnde een prima en vloeiende oefening, waarna zijn teamgenoten zijn voorbeeld volgden. Op ringen kwamen de Nederlandse mannen ook tot een hogere score dan de Spanjaarden. Yuri van Gelder noteerde een 15.700, wat meteen de hoogste toestelscore van de dag bleek. Het verschil met Spanje dat op voltige al tegen een achterstand van 6 punten keek, begon na twee toestellen al op te lopen. De marge werd beduidend kleiner toen Spanje op sprong het verschil verkleinde met drie volle punten. Nederland verspeelde de nodige punten op dit onderdeel door enkele landingsfouten. Maar de Spaanse inspanningen bleken niet voldoende om de opmars van Nederland te stoppen, hoewel op brug ook een punt werd ingeleverd. Op rek en zeker op vloer werd dit vervolgens weer goedgemaakt. De eindscore voor Nederland bedroeg 342.60 punten tegenover 333.70 voor Spanje. Individueel turnde Bart Deurloo een nagenoeg vlekkeloze wedstrijd wat hem een totaalscore van 89.35 punten opleverde, zijn beste resultaat ooit. Tweede werd de Spanjaard Alberto Tallon (86,50). De derde plaats was voor Michel Bletterman (83.95).
Bondscoach Mitch Fenner: “I have a superjob.” Deze uitspraak toonde aan dat hij tevreden was met het resultaat, hoewel er niet geheel vlekkeloos werd geturnd. Fenner: “We misten vandaag ook nog een paar goede turners zoals Epke, Casimir en Jeffrey”. De bondscoach was vooral verheugd over het hoger aantal punten dat met dit team werd gehaald dan in Glasgow (341.925, goed voor de 11e plaats. Spanje werd in Glasgow 13e met 340.758). De volgende uitdaging is de interland in Waddinxveen op 2 april tegen Frankrijk (10e in Glasgow met 344.859).

(Bron: KNGU)