Naomi Visser 7e in meerkampfinale European Games

Turnster Naomi Visser heeft bij de European Games in Minsk de zevende plaats behaald in de meerkampfinale. In de finale kwam Visser tot een totaal van 51.698 punten.

Visser startte haar finale met een foutloze oefening op balk, waar ze 13.066 punten behaalde. Daarna vervolgde ze haar wedstrijd sterk op vloer (12.933), sprong (13.433).

Aan het laatste toestel, de brug, verspeelde ze echter haar medaillekansen (12.266). “Ik wist dat ik er goed voor stond en kans maakte op een medaille. Daarom wilde ik het ook goed afmaken. Terwijl ik de brug nog aan het klaarmaken was, begon de tijd alleen al te lopen. Daardoor begon ik niet rustig aan mijn oefening. Het ging uiteindelijk vrij snel al mis en dat stapelde zich op. Ik heb geprobeerd om mijn oefening nog zo goed mogelijk af te maken, maar ik baal ontzettend erg,” zei Visser achteraf.

Het goud in Minsk was uiteindelijk voor de Russische Angelina Melnikova (54.498 punten). Zij werd gevolgd door de Franse Lorette Charpy (54.166) en Diana Varinska uit Oekraïne (52.766).

Morgen (zondag) komt Visser nog in actie tijdens de toestelfinale aan het onderdeel brug.