Nagornyy zet de toon richting Olympische Spelen

Nagornyy zet de toon richting Olympische Spelen

Met de Olympische Spelen in aantocht heeft regerend wereldkampioen Nikita Nagornyy uit Rusland de toon gezet. Tijdens het EK  in het Zwitserse Basel voegde hij zijn tweede Europese meerkamptitel toe aan zijn palmares en liet hij zien dat hij straks in Tokio “the man to beat” zal zijn.

Bij het EK turnde Nagornyy vrijwel moeiteloos naar zijn tweede Europese meerkamptitel op rij en eindigde hij voor zijn teamgenoot David Belyavskiy en eerstejaars senior Illia Kovtun uit Oekraïne. ‘Voor mij was dit EK zowel fysiek als mentaal een grote test. Ik wilde laten zien dat ik klaar ben om weer wedstrijden te turnen. De droom om straks in Tokio goud te winnen met ons team is nog altijd levend en is mijn grootste motivatie. Met dat doel in mijn achterhoofd lukt het me ook om individueel goed te presteren,’ zei Nagornyy.

Sinds het WK van 2018, waar hij nog het brons pakte in de meerkamp, heeft Nagornyy in de meerkamp geen internationale krachtmeting meer verloren. Wat zijn geheim achter die zegereeks is, kon de Rus niet goed verklaren. ‘Misschien is het wel een foutje,’ grapte hij. ‘Sinds ik me vooral focus op het teamresultaat, lijken de individuele medailles en successen vanzelf te komen. Ik denk dat het één met het ander te maken heeft,’ legde de Russische topper uit.

In Basel greep hij naast goud op de meerkamp ook goud op vloer, waarbij hij met de drievoudige salto achterover in gehoekte positie ook nog een element op zijn naam schreef. ‘Ik heb dat element …

Wil je dit artikel verder lezen?

Word dan lid. Leden lezen alle exclusieve turnartikelen met de mooiste turnfoto’s voor maar € 10,50 voor 3 maanden.
Zodra je lid ben zijn alle artikelen direct beschikbaar!

Naast alle turnartikelen profiteer je ook van deze voordelen:


– Je ontvangt de gratis Turnsupporter e-mailnieuwsbrief

– Je hebt de mogelijkheid tot deelname aan exclusieve turntrainingen met topsporters

– Je ontvangen korting op merkartikelen in onze ledenvoordeelshop

– Je ontvangen korting op bestellingen in de foto-webshop

– Je ontvangen korting op tickets voor turnevenementen

– Je ontvangen korting op turnartikelen

WORD NU LID  Ben je al lid? Log dan direct in.