Mijke Jansen: gedreven maar bescheiden

Mijke Jansen: gedreven maar bescheiden

Tekst: Fleur Bubbert

Fotografie: Sandra Janssen

Haar eerste seizoen als senior is voor Mijke Jansen een goed moment om te kijken waar ze staat. De turnster van Topturnen Zuid traint hard om zo goed mogelijk mee te komen met de top van de competitie. Dat vergt vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Hoewel de coronamaatregelen voor geen enkele sporter fijn waren, wist de 15-jarige Mijke Jansen er toch goed gebruik van te maken. Ze kampte vorig seizoen namelijk met overbelaste rugspieren, en kon deze tijdens de quarantaine goed laten rusten. “Ik heb er nu eigenlijk geen last meer van, maar loop wel twee keer per week bij de fysio om het bij te houden, zodat het niet weer erger wordt”, vertelt ze. Want inmiddels staat Mijke weer volop in de zaal en werkt ze aan haar oefeningen voor het wedstrijdseizoen. “Het was wennen om de zaal weer in te gaan, je moet je ritme …

Wil je dit artikel verder lezen?

Word dan lid. Leden lezen alle exclusieve turnartikelen met de mooiste turnfoto’s voor maar € 3,50 per maand (€ 42,- per jaar). Of je probeert het voor 3 maanden á € 12,-. Zodra je lid ben zijn alle artikelen direct beschikbaar!

Naast alle turnverhalen en interviews profiteer je ook van deze voordelen:
– Je ontvangt de gratis Turnsupporter e-mailnieuwsbrief
– Je hebt de mogelijkheid tot deelname aan exclusieve turntrainingen met topsporters
– Je ontvangen korting op merkartikelen in onze ledenvoordeelshop
– Je ontvangen korting op bestellingen in de foto-webshop
– Je ontvangen korting op tickets voor turnevenementen
– Je ontvangen korting op turnartikelen

WORD NU LID  Ben je al lid? Log dan direct in.