Michel Bletterman neemt afscheid

Michel Bletterman (28) heeft besloten te stoppen met turnen. Bletterman vindt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Hij start binnenkort de opleiding tot matroos binnenvaart.  

Bletterman besloot na de wereldkampioenschappen van 2019 om te stoppen. “Tijdens het WK slaagden we er niet in om een Olympisch teamticket te behalen. Kort daarna dacht ik: ‘wat moet ik nu’? Wil ik nog door, of is het goed zo? In eerste instantie ging ik door, maar ik merkte dat ik niet meer extreem gemotiveerd was,” vertelt Bletterman. “Tijdens mijn turnloopbaan heb ik heel veel mee mogen maken, van diverse EK’s en WK’s tot aan het Olympisch Testevent in 2016. Het enige dat miste, waren de Spelen. Dat was mijn enige droom nog. Maar ik zag het niet zitten om nog weer vier jaar door te gaan, in de hoop om dan de Spelen wel te halen.”

Wil je het actuele turnnieuws en -achtergronden thuis ontvangen? Word dan hier lid

Diverse EK’s en WK’s  

Bletterman was jarenlang een vaste kracht in de Nederlandse selectie. In 2010 maakte hij bij de WK in Rotterdam zijn seniorendebuut en sindsdien kwam hij in actie bij de WK’s in 2011, 2014 en 2019. In 2015 en 2018 was hij reserve bij de wereldtitelstrijd. Ook kwam Bletterman in actie tijdens de EK’s in 2013, 2017 en 2019. “In al die jaren heb ik ontzettend veel mogen leren en hebben we ons met de Nederlandse mannenploeg ontzettend verbeterd. Mijn loopbaan was er eentje met ups en downs. Ik heb veel blessures gehad en was vaak reserve, maar ik ben ontzettend blij op alles wat ik heb bereikt. Het Olympisch Test Event en mijn deelname aan de diverse EK’s en WK’s zie ik als hoogtepunt.”

Inmiddels is Bletterman klaar voor een nieuwe stap in zijn leven. “Het turnen ga ik zeker missen, maar het is goed zo. Voor mij is het tijd voor iets nieuws. Daarbij begin ik weer onderaan de ladder. Stap voor stap hoop ik steeds iets meer te bereiken. Van matroos tot schipper tot kapitein. Het zal wennen zijn en een hele andere wereld, maar ik kijk er echt naar uit,” besluit Bletterman.

De KNGU is Michel Bletterman dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren en wenst hem veel succes met zijn maatschappelijke carrière. “Michel is in de trajecten in aanloop naar de grote evenementen altijd een vaste waarde geweest en is een harde werker. Hij turnde zich niet altijd in het uiteindelijke team, maar toonde zich in de trajecten altijd als een echte teamplayer en bleef ook als thuisblijvende reserve tot op het laatste moment beschikbaar,” aldus bondscoach Bram van Bokhoven.

Lees je graag oudere berichten van turntoppers of verhalen van WK’s en EK’s nog eens. Kijk dan hier.