Mark Meijer nieuwe technisch directeur KNGU

Met ingang van 1 maart 2018 is Mark Meijer, momenteel Manager CTO Zuid, benoemd tot technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Hiermee volgt hij Hans Gootjes op die tot september 2017 deze functie vervulde.

Meijer (1966) heeft een veelzijdige carrière in de sport. Na het behalen van zijn ALO-diploma werd hij docent lichamelijke opvoeding op verschillende hogescholen om daarna een stap te maken naar de gemeente Eindhoven. Hier begon hij in 1996 als manager van het ijssportcentrum en maakte hij de stap naar de functie van directeur. In 2009 werd in Eindhoven het Centrum voor Topsport & Onderwijs (nu CTO Zuid) opgericht waar hij tot op heden leiding aan geeft.

Marieke van der Plas, algemeen directeur KNGU, is verheugd met de komst van Mark: “Als manager van CTO Zuid heeft Mark laten zien dat hij weet wat topsporters nodig hebben om te presteren. Met die kennis en ervaring is hij een aanwinst voor onze topsportprogramma’s”.

Mark Meijer kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Bij CTO Zuid heb ik een aantal jaren de ontwikkeling van de turn- en trampolineprogramma’s van dichtbij gevolgd. Ik kijk ernaar uit samen met het topsportteam te blijven werken aan een gezond topsportklimaat waarin samenwerken en gezamenlijke resultaten behalen voorop staat. Uiteraard ligt onze focus op het blijven behoren tot de mondiale top met de KNGU topsportprogramma’s”.