LEIDERSCHAP NA CORONA

LEIDERSCHAP NA CORONA
Corona zorgt voor veel veranderingen. Een daarvan is een andere vorm van leiderschap. Ons polderleiderschap werkt niet meer.
Een leider; ben je dat of is het te leren?

Het antwoord is; allebei! Voor een deel zit dat in de persoonskenmerken als extravert en stabiel. Intelligentie helpt ook. Maar het verschil tussen intelligentie van leider en groep mag niet te groot zijn. Verder zit het ook deels in fysieke kenmerken. Leiders zijn gemiddeld langer en ook gezicht en stem doen ertoe.  De lichaamstaal van een leider is sterk bepalend. Ik zeg wel eens: kom je op of kom je binnen.

In tijden van crisis is charisma nog meer bepalend. Hoe krachtig en beslissend kom je over.  Merkel bijvoorbeeld komt uitstekend over. Door de sociale media is ook de persoon van de leider veel belangrijker geworden dan zijn titels. De machtsafstand is laag.

 

“Mensen vinden het belangrijk hoeveel jij weet,
maar belangrijker hoeveel je om hen geeft”

Op langere termijn is leiderschap waarbij je meer coacht op zelfsturing,  het beste. Het arbeidsproces  wordt veel flexibeler. Dat eist veel meer aanpassingsvermogen van leiders. Sturend leiderschap werkt  minder. Het gaat veel meer om verantwoordelijkheid delen en vertrouwen. Je moet  (aankomende) coaches leren om los te laten.

Leiders van de toekomst zullen meer belangstelling in de gevoelens en de persoon van hun sporters, staf en bestuur moeten tonen. Weten wat er speelt. Begrip en aandacht voor de gevoelens van iedereen om je heen. Koffiegesprekjes zijn belangrijker dan vergaderen en vragen stellen die er toe doen ook. Want mensen vinden het belangrijk hoeveel jij weet, maar nog belangrijker hoeveel je om hen geeft.

Leiderschap binnen KNGU na de Corona

Marieke van der Pas zet een nieuwe weg in met kernwaarden pedagogisch klimaat, breed motorisch opleiden en samen sterk. De juiste stap, want in een goede cultuur maak je eerst je kernwaarden, daarna maken de kernwaarden jou. Verantwoordelijkheid en vertrouwen zijn daarbij belangrijk en dat hoort iedereen uit te stralen.

Weet wat er speelt, dus je kantoor bestaat niet meer. Elke dag contact met je basis (bestuurders, sporters, regio’s en vooral opleiders). De beste leiders in de KNGU zorgen ervoor dat hun sporters en staf zelfsturend is geworden. Waar zien we dit al?

“In een goede cultuur maak je eerst je kernwaarden, daarna maken de kernwaarden jou.