Krijgt het nieuwe brugelement de naam van Julia Bombach?

Julia Bombach brugoefening EK kwalificatie WinterswijkTurnster Julia Bombach van De  Hazenkamp  turnt zaterdag in Alphen aan de Rijn een nieuw brug-element. En dan bedoelen we ook echt nieuw. Het staat nog niet in de FIG code. Krijgt dit element de naam ‘de Bombach’.  http://www.youtube.com/watch?v=-gQMgp2os0g&feature=youtu.be
Het is een losom gevolgd door Tkatchev, met gesloten benen.  Hindorff heeft het onderdeel eerder geturnd maar met gespreide benen.  Met gesloten benen is deze techniek niet eerder op een WK/OS geturnd, dus het element moet nog een naam krijgen.  Als Julia zich met deze oefening kwalificeert voor de WK en zij turnt dit onderdeel, dan kan haar naam aan het onderdeel worden toegekend.

De Hazenkamp heeft deze noviteit gemeld bij de bondscoach van de KNGU. De KNGU heeft dit weer opgenomen met de internationale bond, de FIG. Deze hebben het onderdeel beoordeeld als een zeer moeilijk element, een F. Julia is daarmee de tweede Nederlandse turnster, die een F-element turnt.
Verona van de Leur turnde eerder een element van F-waarde namelijk als afsprong van brug ongelijk:  een dubbel salto met dubbel schroef.

Julia turnt inmiddels een brugoefening met de moeilijkheidsgraad 6,1 en als het mee zit 6,3.
Op de vorige WK in Tokyo haalde alle turnsters met een uitgangswaarde van 6,2 de finale, behalve een Chinese turnster, die een grote fout maakte.
In de nieuwe code zijn alle draaien inmiddels minder waard geworden, dus de UW van veel turnsters is aanzienlijk omlaag gegaan, met 0. 4 tot 0.6 punt. Omdat Julia met name vluchtelementen in haar oefening heeft,  houdt ze haar D-score hoog. Bombach turnde dit element ook al in Winterswijk.  Helaas maakte ze –nadat ze het element had geturnd- een fout in haar oefening.
Concurrentie:  Wie dacht dat Julia de enige was die dit element turnt, komt bedrogen uit. Op You Tube kwamen we de Chinese turnster Shang Chunsong tegen ook zij turnt dit element, maar het is dus nog niet ‘benoemd’door de FIG.  https://www.youtube.com/watch?v=myNxWoJNXDo&feature=player_embedded
In de komende Turnsupporter staat een interview met Julia Bombach. Voor een abonnement klik je hier.