KNGU Directeur Wals vertrekt

Jaap WalsTijdens de bondsraadvergadering gisteravond in Nieuwegein maakt KNGU voorzitter Jos Geukers bekend dat Jaap Wals na tien jaar de organisatie gaat verlaten.
Wals gaf in die periode leiding aan het proces de KNGU om te vormen tot een moderne sportbond. “Na tien jaar is het nu tijd voor een nieuwe leiding, die de gymsport en de KNGU-organisatie met fris elan naar een volgende versnelling kan brengen”, verklaart Wals zijn vertrek. “De richting waarin de gymsport zich wil ontwikkelen, ligt vast. Het is nu zaak dit goed te borgen. Ik kijk met voldoening terug op hetgeen we de afgelopen jaren samen hebben bereikt.” Bondsvoorzitter Jos Geukers over het vertrekt van Wals: “Jaap’s deskundige en betrokken manier van leiden van de organisatie heeft de KNGU verder gebracht. Wij wensen hem veel succes en bedanken hem voor zijn professionele inzet en zijn bijdrage aan de organisatieontwikkeling van de KNGU en vernieuwingen van de gymsport in Nederland. De KNGU gaat nu een volgende fase in, waarin de nog steeds heel hoge ambities voor de recreatie-, wedstrijd- en topsport moeten matchen met stagnerende ledengroei, teruglopende ondersteuning van Lotto/Toto via NOC*NSF, en onder druk staande sponsorinkomsten.“
De taken van Jaap Wals worden ad interim waargenomen door Henk Dekkers. Jaap Wals zat als sinds eind maart in de ziektewet. Het is geen geheim dat Jaap Wals zich de situatie waarin de KNGU nu verkeert aantrekt.