KNGU bindt sponsors aan zich

Eerder maakte de KNGU al bekend dat ze de samenwerking met Janssen Fritsen tot 2014 verlengt. De KNGU en Janssen-Fritsen gaan de komende jaren samen de wedstrijdsport(er) optimaal faciliteren. Janssen-Fritsen voorziet in de toestellen voor alle landelijke en internationale wedstrijden van de KNGU. Maar ook zullen aangesloten clubs kunnen profiteren van de samenwerking.

Plantina en de KNGU tillen dames turnen naar een hoger plan

Foto Jan de Koning

De KNGU en Plantina hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel de turntoppers dichterbij de fans te brengen. Plantina wordt daarmee de eerste officiële hoofdsponsor van het dames topturnen in Nederland. Beide partijen zetten zich samen in om de route naar Tokio optimaal vorm te geven voor de sporters en hun begeleiding. Vanaf 2018 zijn goede teamresultaten de sleutel tot succes in opbouw naar Olympische topprestaties.

Bij dit traject hoort een nieuwe positionering van het team. In een nieuw gezamenlijk project wordt een kijkje in het alledaagse leven van de Nederlandse topsporters gegeven. Authentiek, rauw en dichterbij dan ooit. Tijdens de Nederlands Kampioenschappen in juni in Ahoy zal dit nieuwe concept worden gelanceerd.

Mischa Strijder, directeur Plantina: “Met deze overeenkomst wil Plantina haar verbondenheid met de turnsport verder uitdragen. Deze verbondenheid is jaren geleden al ontstaan met de sponsoring van Sanne en Lieke Wevers, die willen we nu verder uitbreiden. Sporters weten als geen ander hoe belangrijk voedingssupplementen zijn als onderdeel van de dagelijkse voeding. Zonder ondersteuning zijn ze nergens. Dit gegeven geldt voor iedere Nederlander en dat willen we met onze sporters uitdragen op een onderscheidende manier. De eigentijdse positionering van het dames turnteam past hier perfect bij”.

Marieke van der Pas, directeur KNGU: “We zijn trots dat we samen met Plantina de route naar Tokio gaan bewandelen. Een Olympisch traject blijft iedere keer weer een enorme uitdaging en daarom is het geweldig dat we dit samen kunnen doen. Met de nieuwe plannen laten we zien dat onze sporters echte helden van nu zijn. Het zou toch gaaf zijn als de dames straks in één adem genoemd worden met bijvoorbeeld bekende acteurs, vloggers en dj’s!”