ISA BUITING: ‘IK HEB ZIN OM WEER WEDSTRIJDEN TE TURNEN’

ISA BUITING: ‘IK HEB ZIN OM WEER WEDSTRIJDEN TE TURNEN’

Turnster Isa Buiting wordt gekenmerkt door haar sprongkracht. Met veel wedstrijdervaring op zak en nu ze bijna hersteld is van een blessure aan de buigpees van haar grote teen, is de 15-jarige turnster klaar voor haar eerste seizoen als senior bij Topturnen Zuid.

Vlak voordat de coronacrisis uitbrak liep Isa een blessure op aan de buigpees van haar grote teen. Hierdoor kon ze thuis niet voor de volle honderd procent doortrainen, maar had ze wel genoeg tijd om te herstellen. ‘Ik ben er nog niet helemaal vanaf, maar ik ben wel al weer aan het opbouwen’, vertelt de turnster uit Waalre. ‘Ik hoop helemaal fit te zijn als het nieuwe seizoen begint. Ik ben nu vooral bezig met het oefenen van nieuwe elementen op balk en brug.’

KRACHTIG

Op dit moment kan ze nog niet alles trainen op vloer en sprong, terwijl deze toestellen normaal gesproken juist haar sterke punten zijn. ‘Ik vind vooral vloer heel leuk, omdat je er echt een show van kan maken. Ik ben van nature geen sierlijke turnster, maar ik heb een vloeroefening die ….

 

 

Wil je dit artikel verder lezen?

Word dan lid. Leden lezen alle exclusieve turnartikelen met de mooiste turnfoto’s voor maar € 3,50 per maand (€ 42,- per jaar). Of je probeert het voor 3 maanden á € 12,-. Zodra je lid ben zijn alle artikelen direct beschikbaar!

 

Naast alle turnverhalen en interviews profiteer je ook van deze voordelen:
– Je ontvangt de gratis Turnsupporter e-mailnieuwsbrief
– Je hebt de mogelijkheid tot deelname aan exclusieve turntrainingen met topsporters
– Je ontvangen korting op merkartikelen in onze ledenvoordeelshop
– Je ontvangen korting op bestellingen in de foto-webshop
– Je ontvangen korting op tickets voor turnevenementen
– Je ontvangen korting op turnartikelen

WORD NU LID  Ben je al lid? Log dan direct in.