Het geheim van succes

Wat je uitstraalt, krijg je terug! Dat is het geheim van succes. De leidinggevende die gelooft en staat voor zijn doel(en) neemt iedereen daarin mee. Dus: kies eerst je doel(en). Met een doel krijg je plezier en uitstraling. Je enthousiasme en passie worden besmettelijk en trekken andere mensen aan. Opeens heb je positieve mensen om je heen en zijn er onbegrensde mogelijkheden. Mensen aan de top, zoals Marieke van der Pas (CEO KNGU) en bondscoach dames Gerben Wiersma kennen het geheim en voeren het al uit. Ze trekken door hun uitstraling mensen aan die in hun visie geloven. Bij succes wil iedereen bij horen. Bij succes horen pittige uitdagingen.

Wie wil, zoekt naar uitdagingen; wie niet wil, zoekt naar een excuus.

Wat drijft je als sporter, coach of bestuurder?

Het allerbelangrijkste is jezelf (en ook de ander) de vraag te stellen: wat is onze drive? In het antwoord hoort de passie uit te spatten!

Er zijn verschillende manieren om jezelf te leren kennen en ook de ander (sporter/team/collega’s). Je zult coaches en gildemeesters moeten zoeken die je verder helpen. Stel jezelf, de sporters en je collega’s de waarom-, hoe- en wat-vragen. ‘Waarom wil ik dit? Waarom zijn wij als KNGU onderscheidend? Hoe kunnen we dat bereiken? Wat hebben we ervoor nodig? Wat doen we al?’

Prachtig om dit te zien bij de unieke opzet van de Brabant  Trophy. Voor een groot evenement moet je voor je omgeving onderscheidend en van betekenis zijn. Dat geeft draagvlak vanuit bedrijfsleven, vrijwilligers, gemeente en ambtenaren. Ambitie is de brandstof om gymnastische sporten op een hoog niveau in stad en omgeving op de kaart te zetten.

De werkelijk drijvende krachten achter Turngala Brabant, de Brabant Cup en de Brabant Trophy zijn de mensen van de Stichting Turnpromotie NL en de Maaspoort. De ambitie die zij hebben om een World Cup te organiseren trekt partners aan zoals Janssen Fritsen, de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Provincie Brabant. Toen die eenmaal instapten volgden partijen als de KNGU, Flik-Flak en meerdere bedrijven. Vanuit de passie ontstaat er een netwerk achter de turnsport met het vizier op een World Cup. Het geheim van dit succes ligt vooral in de uitstraling van Ronald van Kouteren, Gerard Speerstra en Charlie Kuypers (Stichting Turnpromotie NL) en Remco van der Pot (Maaspoort Sports & Events).

Om de juiste mensen om je heen te verzamelen, hoor je eerst jezelf te kennen. Waar zit je kracht, wat zijn je valkuilen en hoe kom je over? Jij bent zelf verantwoordelijk voor de reactie die je krijgt. Het is weinig zinvol om een groep mensen aan je te binden die allemaal hetzelfde zijn als jij. Het team wordt dan niet beter dan jezelf. Verschillen zorgen voor wrijving en in de regel levert dit wel het beste resultaat op: vind de kracht van jezelf en die van een ander.

Durf nieuw te denken, durf het anders te zien
en zeker jezelf te zijn!