Heren turnen 5 WK limieten tijdens tweede WK Kwalificatie

Tijdens de eerste WK kwalificatie werden al vier limieten geturnd. Vandaag, tijdends de tweede WK kwalificatie, werden maar liefst 5 WK limieten geturnd. Bart Deurloo en Bram Verhofstad turnden allebei 14.500 op vloer. Op voltige scoorde Boudewijn de Vries 14,800 en Epke Zondeland haalde met zijn oefening op brug de WK limiet met een score 15,300. Bart Deurloo turnde net als bij de eerste kwalificatie weer de WK limiet behaald. Met een score van 14,800 verbeterde hij zijn score van vorige week (14,775) zelfs nog iets. Aan de ringen haalden geen van de turners de WK limiet. Michel Bletterman moest zich door de vorige week opgelopen blessure helaas afmelden voor de tweede kwalificatie. Casimir Schmidt behaalde vorige week al de limiet op vloer. Bondscoach Bram van Bokhoven zal zijn definitieve WK-afvaardiging uiterlijk maandag 4 september bekend maken.

Voorbereiding WK turnen

 

De voorbereiding op het WK in Montreal voorziet verder in deelname aan twee World Challenge Cup wedstrijden. Van 1 t/m 3 september in het Bulgaarse Varna en twee weken later in Parijs (16 en 17 september). Tussendoor zullen de WK-turners nog een interne testwedstrijd in Nederland hebben op zondag 10 september.

Van Bokhoven stuurt de volgende turners naar de World Challenge Cup in Varna: Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad, Boudewijn de Vries en Epke Zonderland.

De bondcoach stuurt vervolgens de volgende turners naar de World Cup in Parijs: Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad, Boudewijn de Vries en Epke Zonderland.

Uiterlijk maandag 4 september is de definitieve bekendmaking van het WK-team. De WK-afvaardiging vertrekt op maandag 25 september naar Montreal en waarna op maandag 2 oktober het toernooi begint met de kwalificatiewedstrijd. De finales zijn op 5 oktober (meerkamp) en 7/8 oktober (toestelfinales).