EK team heren bekend

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft zes turners aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de EK turnen in het Poolse Szczecin.
Turners Michel Bletterman, Rick Jacobs, Bram Louwije, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Epke Zonderland zullen in actie komen tijdens de Europese titelstrijd in Polen.
Het EK is dit jaar een individueel toernooi en daarom volgt er geen teamuitslag. Per toestel mogen er maximaal vier turners uitkomen. De indeling van de Nederlandse ploeg is als volgt:
Michel Bletterman (meerkamp)
Casimir Schmidt (meerkamp)
Rick Jacobs (vloer, ringen en sprong)
Bram Louwije (voltige, ringen, sprong)
Bram Verhofstad (vloer, voltige, sprong en rekstok)
Epke Zonderland (brug, rekstok)
De Europese kampioenschappen vinden van 10 tot en met 14 april plaats. Het voltallige EK-team komt dit weekend eerst nog in actie tijdens de World Cup in Baku. Volgende week turnen Bletterman, Jacobs, Louwije, Verhofstad en Zonderland ook nog tijdens de World Cup in Doha. Dat Bart Deurloo en Frank Rijken niet zouden deelnemen aan het EK was al eerder bekend.

Damesploeg

Bondscoach Gerben Wiersma maakte eerder al de EK-selectie van de dames bekend. Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman en Tisha Volleman vormen het EK-team bij de dames.