Deurloo en Rijken niet naar EK

Je kunt merken dat in 2019 alle pijlen gericht zijn op het sportief pieken tijdens het WK in Stuttgart. Logisch, want daar moeten de Nederlandse teams zich zien te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Voor elke gymnast is de schijnbaar beste route uitgestippeld. Dit heeft tot gevolg dat Bart Deurloo en Frank Rijken het EK aan zich voorbij laten gaan.

Bart Deurloo goud in Baku

Zondag 10 maart komen wel Michel Bletterman, Rick Jacobs, Bram Verhofstad, Bram Louwije en Casimir Schmidt in actie tijdens de open EK-kwalificatiewedstrijd in Amsterdam. Het vijftal werd eerder door bondscoach Bram van Bokhoven al geselecteerd voor de EK-trajectselectie.

Epke Zonderland is zondag niet van de partij. Hij richt zich deze week vooral op de aankomende World Cups in Baku en Doha en laat daarom deelname aan de open EK-kwalificatie schieten. De Fries heeft overigens wel zijn zinnen overigens wel gezet op EK-deelname. 

Deurloo zwaar programma

Deurloo turnt de komende periode nog drie maal meerkamp World Cups (Stuttgart, Birmingham, Tokyo). De laatste World Cup in deze reeks – de wereldbeker in Tokyo -is ongelukkig gepland tijdens het eerste weekend van de EK-week. Deurloo zal de EK daarom aan zich voorbij laten gaan. 

Rijken kiest voor andere opbouw

Voor Rijken komt het EK te vroeg in het seizoen om een optimale prestatie neer te kunnen zetten. Rijken heeft in overleg met de bondscoach voor een andere opbouw naar het WK – waar Olympische kwalificatie op het spel staat – gekozen. 

De kwalificatiewedstrijd in Amsterdam vindt plaats in Topsportcentrum Ookmeer (Dokter Meurerlaan 7) en gaat om 12:30 uur van start met de warming-up. De wedstrijd zal rond 13:50 beginnen.