VRAGEN(V)UUR MET … REINA BELTMAN

Ze combineert haar studie sport, gezondheid en management met topturnen en de ambitieuze Reina Beltman (21) wil ook nog een master gaan doen. Tijd voor een Q&A met  deze topper!

 

 

Hoe ziet jouw perfecte dag er uit?
Het moet sowieso mooi weer zijn, ik hou niet zo van winter en kou. Verder ben ik niet iemand die stil kan zitten dus ik zou sowieso iets van sport doen. Verder leuke dingen met familie en vrienden.

Introvert of extrovert?
Extrovert. Ik ben heel open, heel aanwezig en ben altijd in voor een praatje.

Wat maakt je trots op jezelf?
Euhm … dit is misschien wel leuk! Bij krachttraining met halters heb ik laatst een personal record gehaald! Door mijn schouderblessure heeft het even geduurd voordat ik alles weer maximaal kon en dan nu een personal record van vijftig kilo.

Wat is op dit moment je lievelingsliedje / muziek / band?
Ik ben echt fan van Beyoncé. Wie niet? Ik vind haar echt een powervrouw, de manier hoe ze feminisme uitstraalt, ik hou waar ze voor staat.

Heb je broers en/of zussen en hoe is je band daarmee?
Ik heb een jonger zusje van bijna achttien. We hebben een goede band en zijn wel hecht. Toen we een paar jaar geleden allebei in de pubertijd zaten, maakten we natuurlijk wel eens ruzie. Maar nu gaat het hartstikke goed.

Wie inspireert jou?
Sowieso mijn moeder, hoe ze ons heeft opgevoed en hoe ze in het leven staat. Ze is een heel goed mens en heeft ons geleerd niet zo snel een vooroordeel te hebben en altijd het goede in een persoon te zien.  Daarnaast probeer ik altijd de kracht uit mezelf te halen. En plekken zoals Papendal, dat doet wel iets met me; alle goede atleten trainen daar, dat je daar bent en allemaal hetzelfde doel voor ogen hebt, dat is iets wat me inspireert.

Wat doe je als je een uurtje vrije tijd hebt?
Als ik heel druk ben met school of trainen, neem ik een rustuurtje, een beetje relaxen en een filmpje kijken. In minder drukke periodes ga ik iets met vrienden doen of op stap met mijn vriend.

Waarvan moet jij hardop lachen?
Ik ben sowieso iemand die van humor houdt. Van sommige personen kan ik echt helemaal stuk gaan, *lacht* zoals Maartje Ruikes. Ik ken haar al lang, maar ik ben af en toe nog steeds verbaasd over hoe grappig ze is.

Wat vind je een belangrijke eigenschap om te hebben?
Spontaniteit en dat ik heel open ben.

Ben je ergens bang voor?
Achtbanen! Als je me wil straffen moet je me meenemen naar Walibi. Dat is echt niks voor mij. Bij turnen heb je zelf controle welke salto je doet of welke niet, bij een achtbaan heb je die controle niet.

Wat was je meest memorabele reiservaring?
In de zomer van 2012 ben ik drie weken in Canada geweest omdat mijn vader toen in Canada woonde en werkte. Toen kon ik daar bij hem in de zaal trainen en dat was net in de periode dat de Spelen in Londen waren. Een meisje van de club zat in het team van Canada en Canada heeft het toen heel goed gedaan dus dat was vet.

Wat kijk je momenteel op Netflix?
Ik heb net “How I met your mother” afgerond en ben echt nét aan “Suits” begonnen.

Heb je een relatie?
Ja.

Beschrijf de perfecte man/vrouw in 3 woorden.
Hij moet humor hebben en de turnwereld snappen. Dat ik vaak moet trainen en niet zomaar kan afzeggen. Daarnaast hou ik er ook van als een man sportief gebouwd is.

Ben je actief op sociale media en heb je een favoriete app?
Voornamelijk Snapchat, Facebook, en natuurlijk WhatsApp en ik gebruik Instagram vaak.