VRAGEN(V)UUR MET … RICK JACOBS

 

Rick Jacobs is 22 jaar jong en passief actief op social media, ondanks dat hij verknocht is aan zijn telefoon. Zijn Instagram is afgeschermd en op Facebook kijkt hij hoogstens één keer per maand. Hoogste tijd om deze mysterieuze topturner eens aan de tand te voelen.

 

 

 • Wat of wie maakt jou aan het lachen?
  Mijn zusje. Het is moeilijk uit te leggen maar wij hebben een bepaald soort humor en je hebt dan toch een bepaalde band met elkaar. Die humor die wij samen hebben, daarmee maakt zij me het meest aan het lachen.
 • Wat geeft jou motivatie?
  Oei, dat is een goede. Ik heb daar denk ik nog nooit echt over nagedacht. Maar ik denk kleine soort overwinningen, in het dagelijks leven maar ook als ik train, daardoor blijf je wel doorgaan denk ik. Althans, dat heb ik wel. Door die kleine dingen denk ik “dan gaat er weer iets goed”.
 • Wanneer ben jij het meest ontspannen?
  Ik denk gewoon als ik bij mijn vrienden ben. Het klinkt nu heel saai eigenlijk maar als we gewoon met elkaar chillen. Dan ben je ook met je hoofd ergens anders. Als sporter moet je wel echt tijd voor je vrienden vrij maken. Vroeger was dat best wel lastig want dan heb je school er nog bij, dat heb ik nu niet. Ik heb wel gemerkt dat als je tijd in je sociale leven steekt, je er ook echt iets aan hebt. Gelukkig ben ik altijd met mensen omgegaan die wisten dat ik topsport deed. Dus ze snapten ook waar ik mee bezig was, dat is fijn.
 • Wat is je meest typerende eigenschap?
  Ehm … ik denk wel iets met perfectionisme. Ik hoor het vaak, ik ben niet snel tevreden met iets. Dat kan natuurlijk positief en negatief uitpakken maar ik denk dat perfectionisme wel bij me past.
 • Heb je broers en/of zussen?
  Een zusje van zeventien en een broer van vierentwintig. We hebben eigenlijk wel een goede band.
 • Wat is je meest dierbare bezit?
  O mijn god. Dit is wel heel millenial maar ik denk toch mijn telefoon. Daar schaam je je bijna voor om dat te zeggen. Ik maak met mijn telefoon heel veel foto’s, bijvoorbeeld als ik ergens ben met vrienden.
 • Heb je huisdieren?
  Ja, een hond en ze heet Lola. We hebben haar sinds 2011 en het is een boomer.
 • Ben je ergens bang voor?
  Sociale situaties. Ik kan soms wat ongemakkelijk zijn. Ik blijf liever wat op de achtergrond. Het hangt natuurlijk wel van de situatie af maar ik ben aardig introvert dus misschien heeft het daar wat mee te maken.
 • Welke sport naast turnen vind je nog meer tof?
  Bij de afgelopen winterspelen, dat snowboarden met de halfpipe, dat vond ik echt tof. Ik ben nog nooit op wintersport geweest. Ik zou het wel zeker willen uitproberen. Volgens mij is skiën wel makkelijker dan snowboarden. Volgens mij wordt die sport aardig onderschat.
 • Ben je actief op social media of heb je een website /Facebook- / Instagram- / Twitter -account?
  Ik heb geen website. Ik ben “passief actief” op social media. Ik ben een privé persoon. Ik heb ook alles afgeschermd omdat ik daar graag een bepaalde controle over wil hebben. Op Facebook kijk ik zelden, misschien maar één keer per maand. Ik kijk wel eens tussen de vriendschapsverzoeken als ik ergens geweest ben en nieuwe mensen heb ontmoet, niet dat dat vaak gebeurt. Twitter heb ik misschien voor het laatst in 2014 gebruikt.
 • Welke app gebruik je het meest? Heb je een favoriete app?
  Dat gaat tussen Snapchat en Instagram, mag het ook allebei? Ja? Dan allebei!