VRAGEN(V)UUR MET … MARIEKE VAN EGMOND

Marieke van Egmond, haar ontwikkelingen op turngebied lopen parallel aan de “wederopstanding” van Klaverblad TON Almelo. Met het jonge team uit Oost-Nederland veroverde ze recent goud op het NK clubteams. Maar welke jongedame gaat er schuil achter het turntalent Marieke van Egmond? Q&A licht een tipje van de sluier op.

Wat is je meest typerende eigenschap?
Ik ben heel erg zorgzaam. Dat uit zich er bijvoorbeeld in dat vriendinnen of meiden in de turnhal vaak met problemen naar mij toe komen. Ik bied een luisterend oor. Als er iets is dan wil ik graag helpen.

Heb je broers en/of zussen?
Ja ik heb een jongere broer van twaalf. Hij zit nu in zijn eerste jaar van de middelbare school en hij voetbalt. Hij leeft erg mee met mijn sport en als ik thuis ben dan komt hij altijd wel bij me zitten om even te kletsen of iets leuks te doen. We kunnen het heel goed met elkaar vinden.

Heb je ergens een hekel aan?
Nou, lastig. Ik heb er wel een hekel aan als mensen zich, hoe noem je dat…. onbeleefd gedragen. Als ze bijvoorbeeld bij jou thuis komen en zich meteen gedragen of ze thuis zijn waardoor ze jou niet de ruimte geven om ze iets aan te bieden of ze welkom te heten.

Welk levend persoon bewonder je?
Eigenlijk niemand. Mag het ook turngerelateerd zijn? Dan kijk ik namelijk vaak naar de oudere senioren dames en dan zie ik wat zij doen en waar ik zelf naartoe moet werken. Dat is dan niet perse bewonderen maar meer een toekomstbeeld waaraan ik zelf wil voldoen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik spreek graag met vriendinnen af en ik ga graag shoppen. Het liefst koop ik kleren haha!

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?
Ik hoop dat ik dan nog turn. Daarnaast zit ik dit jaar in mijn examenjaar dus dan ben ik misschien bezig met een vervolgopleiding. Ik weet nog niet precies wat voor soort opleiding ik wil doen maar graag iets in de zorg!
Het examenjaar vind ik nu op dit moment af en toe wel spannend. Voor toetsweken ben ik me ervan bewust dat ik goede cijfers moet halen maar op dit moment sta ik er nog goed voor!

Heb je een lievelingsfilm?
Nee eigenlijk niet. Ik kijk over het algemeen wel films en het liefst waar je om kan lachen en waar humor in zit. Ook heel af en toe een horrorfilm met vriendinnen, maar het liefst gewoon grappige films.

Wat kijk je momenteel op Netflix?
Nou ik kijk helemaal geen Netflix haha! Volgens mij ben ik een van de weinige mensen die geen Netflix heeft. Ik kijk of gewoon TV maar vaker gewoon de kanalen die ik volg op Youtube. Het liefst kijk ik dan vlogs.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?
Het is misschien niet heel interessant maar ik denk dat niet veel mensen weten dat ik anderhalf jaar geleden een auto-ongeluk op de snelweg heb gehad. Ik zat met mijn trainster, mijn moeder en wat anderen in de auto en het was heel druk op de snelweg. Toen knalden we tegen een andere auto aan en stonden we eigenlijk meteen aan de kant. Door de airbags viel het mee, alleen mijn moeder had haar pols gebroken. Zelf heb ik er gelukkig niets aan over gehouden.

Ben je actief op social media of heb je een website /Facebook- / Instagram- / Twitter -account
Ik ben best wel actief op Instagram en Snapchat en op Facebook kijk ik ook af en toe.

Welke app gebruik je het meest? Heb je een favoriete app?
Dat is toch wel Instagram. Daar kijk ik het meest op.