VRAGEN(V)UUR MET … KARL KOSZTKA

Karl Kosztka is 23 lentes jong en komt uit voor Prins Hendrik Vught. Op zijn Instagram zien we kiekjes van hem als turner, levensgenieter, familieman en liefhebbende vriend. Tijd om de spierbundel achter de shirtloze selfies aan de tand te voelen.

 Wat is je meest typerende eigenschap?
Ik ben heel perfectionistisch

Wat staat bovenaan jouw bucketlist?
Op dit moment? Ik wil heel graag volgend jaar naar Australië. Ik ben daar geboren en ben naar Nederland gekomen toen ik bijna zeven was. Sindsdien ben ik niet meer terug geweest. Ik weet er niet meer zo veel van. Ik denk eigenlijk dat als ik daar een keer heen ga, ik misschien niet meer terug kom haha. Op sportief vlak: volgende maand heb ik in Luxemburg een wedstrijd en daar focus ik me nu op.

Heb je broers en/of zussen?
Ik heb een broer en twee halfbroers, die laatste twee wonen in Sydney Australië en komen ook vaker hier naar Nederland. Mijn volledige broer, hij is twee jaar ouder dan ik, sport ook. Hij voetbalt, voornamelijk met een vriendinclub. Hij vindt het heel tof dat ik turn en komt ook vaker naar wedstrijden kijken!

Heb je tattoos?
Ja, op mijn onderarm staat het Chinese teken voor ‘jongere broer’ en mijn broer heeft dezelfde tattoo maar dan met ‘oudere broer’. Op mijn rug heb ik ook een tattoo, een stuk tekst en twee vleugels. Dat staat voor mijn ouders, de tekst zegt ‘ever since I was a child, you two have always been the wings that make me fly’.  Ik ben een heel erg familiemens, dat is ontzettend belangrijk voor me.

Heb je ergens een hekel aan?
Pfoe.. Waar heb ik een hekel aan? Ja, als een training niet lukt daar heb ik een hekel aan. En als eigenschap aan een mens als ze heel controlerend zijn, dat vind ik een moeilijke eigenschap om mee om te gaan. Oh! En smakken! Ik vind het heel vies als je precies ziet wat ze aan het eten zijn. Én mensen die Burger King in de trein eten.

Heb je een guilty pleasure?
Een flinke zak snoep binnen tien minuten leegeten. En dan het liefst jelly beans, met twintig tegelijk in mijn mond, maar dan smak ik zelf ook haha.

Wat doe je in je vrije tijd?
Naar de bioscoop, uit eten, dat soort dingen.

Heb je huisdieren?
Jazeker, wij hebben een hond, Bob. Een Greyhound. Bob is wel een aparte naam voor zo’n hond maar de naam heeft mijn broer bedacht. Mijn vader heet namelijk Robbert en toen kwam hij met Bob voor de hond.

Wat is je grootste blunder?
Ik maak wel regelmatig blunders maar ik trek me daar niet zoveel van aan. Het maakt me niet zoveel uit wat mensen van me vinden dus dan ervaar ik het ook niet als blunder.

Heb je een relatie?
Ja, zeker. Al ruim een jaar.

Ben je actief op social media of heb je een website /Facebook- / Instagram- / Twitter -account
Ik heb gewoon Facebook, daar plaats ik meer dingen voor vrienden, foto’s van uit eten en dergelijke. Maar mijn Instagram is open en daar ben ik goed op te volgen.

Welke app gebruik je het meest? Heb je een favoriete app?
Facebook of Instagram en anders de NOS-teletekst app! Vind het wel belangrijk om te weten wat er gebeurt in de wereld.