VRAGEN(V)UUR MET … CASIMIR SCHMIDT

 

Casimir Schmidt maakt al tijden onderdeel uit van de gevestigde turnorde in Nederland. Hij heeft een grote liefde voor sneakers en tattoos en is tijdens Turngala’s een van de laatsten die stopt met handtekeningen geven. Tijd om deze 22-jarige topper aan de tand te voelen.

 

 • Heb je ergens een hekel aan?
  Mensen die niet in menigtes kunnen lopen, die zeg maar de hele tijd gaan stilstaan en tegen andere mensen opbotsen. Of dat ze snel tussen mensen proberen door te lopen, links rechts, links rechts, helemaal in paniek. Super irritant.
 • Wat is je meest typerende eigenschap?
  Ehm… nou, eigenwijs. Heel eigenwijs. Dat uit zich denk ik in alles. Ik wil altijd mijn gelijk te halen en als ik dan geen gelijk heb dan probeer ik nog een manier te vinden waardoor het op zijn minst lijkt alsof ik gelijk heb. Ik denk dan zelf vaak dat ik goed kan argumenteren maar dat valt denk ik toch vies tegen.
 • Heb je broers en/of zussen?
  Ik heb een zus. Daar heb ik een hele goede band mee. Ze is vier jaar ouder en door haar ben ik ook in het turnen terecht gekomen en we hebben elkaar daar ook altijd in ondersteund. Zij gooide me vroeger in salto’s op zolder en ik vond dat allemaal wel leuk maar mijn vader vond dat toch een beetje gevaarlijk. Die zei “als je dan echt wil turnen, dan ga je ook maar écht op turnen.” Toen ging ik een keer mee met mijn zus en mocht ik een testje doen en bleek dat ik wel wat talent had.
 • Welk levend persoon bewonder je?
  Ja zoveel, ik bewonder Epke heel erg. Ten eerste omdat hij Nederlands turnen naar een hoger niveau heeft gebracht toen hij Olympisch Kampioen werd. Daardoor werd er financieel gezien ook meer mogelijk voor ons allemaal. Daar ben ik heel dankbaar voor..
  Verder heb ik altijd wel een zwak gehad voor Zlatan Ibrahimovic. Hij heeft gewoon een heel grote mond en zegt dat hij de beste is maar uiteindelijk doet hij het ook gewoon. Dat iemand dan zo’n grote mond heeft en het dan ook waarmaakt, dat vind ik grappig. Ikzelf ben niet echt zo maar misschien zou ik wel zo willen zijn.
 • Heb je een guilty pleasure?
  Romantische komedies. Dat je voor het begint weet wat er gaat gebeuren. Die zijn het best. Maar als er dan geen conflict inzit ben ik teleurgesteld en vind ik het een slechte film.
 • Wat staat bovenaan jouw bucketlist?
  Ik zou het heel vet vinden om een keer met Ajax mee te trainen. Ik voetbal alleen als het lekker weer is af en toe en ik kan ook totaal niet voetballen. Het lijkt me heel interessant om te zien hoe zij trainen.
 • Ben je ergens bang voor?
  Of nee wacht, meer vliegende dingen. Vogels. Ik ben daar niet echt bang voor maar ik heb er gewoon niet veel mee. Maar kleine vliegende dingen zoals kevertjes, bijen, wespen, nee gatver. En vliegen aan rekstok vind ik ook een beetje eng, haha. En dat mijn schoenen vies worden.
 • Heb je een relatie?
  Nee
 • Beschrijf de perfecte man/vrouw in 3 woorden.
  Sportief, modebewust en grappig. Of ja, ze moet eigenlijk vooral om mijn grappen lachen, dat is belangrijk. Dat ze zelf grappig is, dat is bijzaak
 • Ben je actief op social media of heb je een website /Facebook- / Instagram- / Twitter -account
  Ook wel op Twitter en Facebook, maar gebruik vooral Instagram.