VRAGEN(V)UUR MET … BRAM LOUWIJE

Bram Louwije is de kersverse aanwinst voor het Nederlandse turnteam. Vanuit België komt de 23-jarige onder andere zijn vrienden Bram Verhofstad en Casimir Schmidt vergezellen op zowel de wedstrijdvloer, als in de vlogs van Verhofstad. Tijd om deze verrijking het hemd van het lijf te vragen.

 

 

Wat is je huidige gemoedstoestand?
Ik voel me goed, gemotiveerd eigenlijk omdat ik het WK gemist heb. Het is weer de eerste training nadat de ploeg bekend is gemaakt en ik voel me gemotiveerd naar de toekomst toe.

Wat wilde je vroeger worden?
Ik wilde eigenlijk altijd al professionele topsporter worden.

Welke sport vind je nog meer leuk naast turnen?
Ik volg het voetbal in België en Nederland. Speciaal voor voetbal keer ik altijd terug naar België, ik heb een seizoenkaart, dat volg ik dus fanatiek. En boksen, dat volg ik ook. Ik heb voetbal tot mijn zeventiende gecombineerd met turnen maar ik moest ermee stoppen. Ik ben namelijk met mijn hoofd op de grond gevallen en heb een epilepsieaanval gekregen. Ik werd wakker in het ziekenhuis. Ik heb er niets aan overgehouden maar daarna ben ik gestopt met voetballen.

Wat is je meest typerende eigenschap?
Positief of negatief? Mijn negatieve is dat ik echt koppig kan zijn en mijn positieve eigenschap is… nou dat is altijd moeilijk he? Nou, dat ik eigenlijk wel een doorzetter ben. Als ik iets wil doe ik er alles voor.

Hoe ziet de perfecte dag er voor jou uit?
Lekker uitslapen, brunchen, graag al klaargemaakt, dan hoef ik dat niet zelf te doen. Daarna op het terras zitten als het lekker vijfentwintig graden is. ’s Avonds uit eten en daarna het liefst voetbal kijken.

Wat is het grootste verschil tussen Nederland en België voor jou?
Ik denk de mensen. Ik vind dat Belgen iets geslotener zijn en dat de Nederlanders echt rechtuit zijn, die zeggen waar het op staat. Afgelopen week was het bijvoorbeeld heel raar, ik was voor het eerst mee met het Nederlandse team maar het is niet beter of slechter, het is gewoon anders. Ik ken zowel de Belgische als de Nederlandse jongens van jongs af aan. Al denk ik dat er bij het Nederlandse team wat meer gelachen wordt, ik had minder stress op de een of andere manier.

Heb je huisdieren?
In België heb ik een hond, die heet Raffa, en ik mis die heel hard. Het is misschien grof om te zeggen maar die mis ik waarschijnlijk het hardst van allemaal. Met mijn ouders of broer kan ik bellen of face-timen maar dat kan met een hond niet.

Ben je ergens bang voor?
Toevallig heb ik die angst afgelopen weekend overwonnen! Ik ben bang voor de zee. Ik durf niet te zwemmen in de zee, je ziet de bodem niet, je ziet niet wat erin zit. Maar in Bulgarije hebben we beachvolleybal gespeeld en daarna had ik het zo warm dat ik dacht, ik ga het gewoon doen. Uiteindelijk ging het wel goed maar de eerste keer dat ik erin liep was het wel akelig.

Ben je actief op social media?
Ik heb een eigen website, Facebook, Instagram en Twitter heb ik ook.

Heb je een favoriete app?
Ik ben echt verslaafd aan Instagram. De mensen die ik volg zijn vrienden of turners en ik vind het vet om te zien wat zij doen in hun leven. Daarnaast is het een makkelijke manier om contact met iemand te maken.