VRAGEN(V)UUR MET … SANNA VEERMAN

Sanna Veerman is 16 jaar oud en komt net kijken bij het Nederlandse senioren team. Maar ze is nu al een kracht om rekening mee te houden en haar focus is gericht op de Olympische Spelen van 2020. Tijd voor een Vraag en Antwoord met deze turnster!

Heb je een lievelingsfilm?
High School musical denk ik. Ik ken niet alle liedjes maar vind het wel echt leuke films.

Wat of wie maakt jou aan het lachen?
Tanishaley bij ons op turnen. Die maakt me wel altijd heel erg aan het lachen. Ze maakt leuke grapjes en ze is gewoon gezellig.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?
Ik denk, ik ben nu 16, dan turn ik over vijf jaar nog wel. En ik denk dat ik een studie doe, al weet ik nog niet wat voor studie en ik woon denk ik op mezelf. Wat studies betreft vind ik communicatie en iets met media, film en journalistiek lijkt me wel leuk maar dat weet ik allemaal nog niet zeker.

Wat geeft jou motivatie?
Ik denk eigenlijk wedstrijden. Als een wedstrijd wat minder is dan weet ik wel waar ik weer aan moet gaan werken of als het heel goed gaat dan geeft me dat juist een boost. Als ik weet waar ik sta, heb ik meer motivatie om door te gaan.

Wanneer ben jij het meest ontspannen?
Als ik heel relaxed op de bank lig of als ik iets gezelligs aan het doen ben met mensen.

Welk levend persoon bewonder je?
Ehm, nou toevallig woont Chris Vos, de paralympische snowboarder bij ons in de buurt. Ik ben nu een boek van hem aan het lezen en bij hem denk ik wel echt “jeetje” met zo’n doorzettingsvermogen kan je echt álles bereiken, dat inspireert me wel. Ik heb hem wel eens ontmoet, hij zit bij me op school maar ik ken hem niet heel goed.

Heb je een bijnaam? Hoe kom je daaraan?
Nee, eigenlijk gewoon San, de korte versie.

Wat vind je een belangrijke eigenschap om te hebben?
Positiviteit. Ik ben zelf ook een positief persoon en ik vind wel dat je positief moet zijn in het leven. Natuurlijk denk ik wel eens een keer “pfff” maar dan denk ik meteen daarna weer “ja, het hoort erbij en sommige mensen kunnen niet eens opstaan.” Ik laat me dus niet zomaar uit het veld slaan.

Welke sport naast turnen vind je nog meer tof?
Ik denk atletiek. Ik vind het gewoon een hele mooie sport om naar te kijken. Diegene die dan vervolgens de meerkamp wint, die vind ik wel de grote held. Ik vind atletiek gewoon in het algemeen mooi. Bij het turnen vind ik ook de meerkamp het mooist.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?
Als mensen bij de club nieuw komen en ik raak met ze bevriend, dan zeggen ze wel eens “O! Ik dacht dat jij heel serieus was”. Ik kom dus een stuk serieuzer over als dat ik ben.

Ben je actief op social media of heb je een website /Facebook- / Instagram- / Twitter -account
Ik heb Facebook, Instagram en sinds kort ook Youtube met een meisje samen. We gaan op ons Youtube-kanaal vlogs maken waarbij we vooral willen laten zien hoe we leven als topturnsters. We hebben nu nog niet echt iets buiten het voorstukje maar we zijn ook een beetje amateuristisch maar gaan ons wel voorstellen in de turnhal en op school enzo.