Hoe zit het met het teamwerk in de KNGU?

Uitgangspunt
Excellente teams presteren onafgebroken uitstekend en delen ideeën. Ze zorgen voor een unieke (prestatie)cultuur. Dat zie je bijvoorbeeld bij Team NL tijdens de Olympische Zomer en Winter Spelen.

Excelleren eist excellente coaches, bestuurders en sporters. Als je een topteam wilt samenstellen is je eerste en belangrijkste taak het vinden van briljante mensen. Briljante teams en briljante leiders creëren elkaar. Standaardleiderschapsmodellen zoals de klassieke bevelstructuur werken niet bij briljante teams. Zulke teams hebben onderscheidende leiders nodig met unieke leiderschapsstijlen. Onze bondscoaches Gerben Wiersma en Bram van Bokhoven zijn dat met hun unieke route naar Rio en naar Tokio.

Sterke leider
Een excellent team heeft een sterke leider. Deze leider verdient respect, waardering en trouw van zijn team. Absoluut vertrouwen in de instincten en integriteit van de leider is essentieel. Hans Gootjes had dat als leider van het proces richting Rio. Zijn opvolger Mark Meijer zal de lat nog hoger gaan leggen. Een vuistregel is dat topleiders 100 dagen de tijd krijgen om hiervoor een missie en actieplan neer te zetten. Na die 100 dagen wordt dit steeds moeilijker, omdat je dan “gewoon” lid van het team bent.

Route naar succes
De missie is heilig; elk lid van een briljant team gelooft 100% in de missie van bond, club of team. De missie van de KNGU: Gymnastiek als basis voor alle takken van sport! Draag die merknaam en die missie elke minuut uit. Echt leiderschap toon je door in bestuur, leiding, bond, vereniging en zelfs de “buitenwereld” te zoeken naar mensen die op specifieke gebieden beter zijn dan jijzelf. Want als je niet genoeg zelfvertrouwen hebt om de beste mensen aan te nemen, ben je niet geschikt om een team te leiden.

Gezamenlijke “vijand”
Bind de strijd aan met een machtige rivaal. Dat is goed voor de teamspirit en motiveert je als topsporter om het beste uit jezelf te halen. Dit speelt optopniveau, maar ook een gemeentebestuur dat niet mee wil werken aan een nieuwe multifunctionele turnhal is een geweldige “vijand”.

 Optimisme boven realisme
Briljante teams geloven dat ze dingen kunnen doen die niemand ooit heeft gedaan. Dat is niet altijd realistisch, maar nodig om het onmogelijke te doen. Stel als KNGU het doel om de grootste bond van Nederland te worden.

“Als al het mogelijke geprobeerd is,
dan is het tijd om aan het onmogelijke te beginnen”

Grote leiders blijven je uitdagen
Geniale individuen bereiken het meest wanneer een leider hen uitdaagt om al hun talenten en vaardigheden te benutten voor een belangrijke taak. Briljante teams weten ook dat aan elke droom een deadline vasthangt: in 2023 de Gymnaestrada in Nederland om het hele Nederlandse volk een gezonde leefstijl door “gymnastieken” te laten ervaren.

 Briljant werk beloont zichzelf
Leden van briljante teams zeggen vaak dat passie belangrijker is dan loon. Voor zulke mensen is de beste beloning het creatieve proces zelf. Briljant werk verrichten geeft je immers het beste gevoel ter wereld.

 Topbestuurder, topsporter of topcoach zijn is geen werk maar een eer.