Weg met je turnblessure!

Eerder gepubliceerd in Turnsupporter 64, april 2018

 

Ben jij die turn(st)er die al lange tijd kampt met pijn tijdens het trainen? En kun je hierdoor niet voor de volle 100% meedoen met de rest? Mogelijk heb je al verschillende therapieën geprobeerd en hebben artsen en/of therapeuten al een diagnose gesteld. Maar in de turnhal wil de pijn maar niet verdwijnen.

Dit komt waarschijnlijk doordat de onderliggende oorzaak niet wordt aangepakt; de afwijkende stand van je voet, knie of heup. Deze stand is prima te corrigeren d.m.v. een podotherapeutische inlegzool. Maar dan moet deze zool natuurlijk wel geschikt zijn voor gebruik in de turnhal. Als ex-turner en trainer heb ik mij in de afgelopen jaren ontwikkeld tot dé podotherapeutisch turnspecialist van Nederland. Ik heb een speciale therapie ontworpen voor in een turnschoen om jou weer blessurevrij te maken.

We starten met een eenmalig uitgebreid onderzoek. Hierbij bespreken we je klachtengeschiedenis. Daarna beoordeel ik de stand van je voeten, knieën, heup, rug en schouders. Ook beoordeel ik de bewegingsuitslagen van je gewrichten; zijn ze te soepel of zitten er juist beperkingen? Met behulp van aanvullende tests wordt de definitieve diagnose gesteld. De drukmeetanalyse legt je looppatroon nauwkeurig vast en de 3d-scanner de vorm van je voet. Aan de hand van al deze gegevens wordt de definitieve therapie gemaakt.

Wist je dat er binnen de reguliere therapie maar met 10% van onze hersenen wordt gewerkt? De overige 90% begrijpen we nog niet, maar ondertussen kunnen we er al wel mee werken.  Nieuwsgierig hoe ík dit doe? Volg mij op de social media!