Cloud-Competition

Inzendtermijn voor filmpjes is gesloten

De inzendtermijn voor de filmpjes is gepasseerd. Alle inzendingen worden verzameld en per supplement – per toestel aan de jury voorgelegd. In verband met de vakantieperiode volgt de definitieve uitslag per supplement – per toestel pas in de week van 30 augustus.

Spelregels Cloud Competition

Nu deze nieuwe online-turnwedstrijd eindelijk door kan gaan, zetten we nog even de spelregels voor de deelnemers op rij.

In het kort is de Cloud Competition een online toestelwedstrijd. Afhankelijk van je niveau heb je ingeschreven voor Supplement A, B, C of D. Sommige deelnemers hebben voor 1 of 2 toestellen ingeschreven, anderen voor 3 of zelfs 4 toestellen.

Na veel oefenen, laat je jouw oefening filmen. Lukt het niet meteen om de oefening helemaal goed uit te turnen, dan kun je die gewoon nog een keer proberen, net zo lang tot de oefening er goed op staat. Daarna kun je het filmpje (of: de filmpjes als je op meerdere toestellen hebt ingeschreven) uploaden. Dat doe je op deze pagina.

Leuke prijzen!

De winnaars per toestel in elk supplement krijgen van TT Gymnastics turnkleding cadeau. Mocht je op meerdere toestellen tot de winnaars behoren, dan ontvang je éénmaal de hoogst behaalde prijs.

Nr. 1: Turnpakje, turnbroekje en turnschoentjes
Nr. 2: Turnpakje en turnbroekje
Nr. 3: Turnpakje

Belangrijke informatie

Lees hieronder in 6 onderwerpen alles over de opzet van de Cloud Competition, het maken van de filmpjes, het uploaden daarvan, de jurering én de prijzenpot. Klik het onderwerp en je krijgt de complete uitleg.

In het onderstaande schema zie je de planning van de Cloud Competition. Deze data gelden voor alle toestellen.

Start inschrijvenNiet meer mogelijk
Start uploadenVanaf maandag 14 juni 2021
Einddatum uploadent/m woensdag 30 juni 2021
Uitslag en bekendmaking winnaarsin de week van maandag 30 augustus

Het is belangrijk dat je jouw oefening op de juiste manier filmt zodat de juryleden een goed zicht op de hele oefening hebben. Het moet een doorlopend filmpje zijn; er mag niet in geknipt, gesneden of gemonteerd worden.

We gaan bij de stand van de toestellen uit van de wedstrijdopstelling. Natuurlijk begrijpen we dat niet iedereen een wedstrijdsituatie heeft of zelfs een wedstrijdvloer heeft. Dan turn je jouw vloeroefening op de wijze zoals dat kan in jouw trainingshal. B.v. de diagonaal van een wedstrijdvloer. Zorg ook dat de muziek goed hoorbaar is.

Voor balk en brug zet je de camera in het midden van het toestel. Waar normaal ook de jury zit. Zorg dat je de complete oefening duidelijk filmt, dus ook je aanloop, opsprong en de afsprong.

Voor sprong zet je de camera naast de pegasus en maak je een duidelijke film van een deel van je aanloop, de aanzweeffase, sprong en de landing. 

Wijkt je filmpje te ver af van bovenstaande voorwaarden, dan kan de jury er geen score aan koppelen en vervalt je deelname aan dat toestel. Ook dan kan er geen restitutie van je inschrijfgeld plaatsvinden.

Tot en met woensdag 30 juni  2021 kun je jouw filmpjes uploaden. Je kunt dus nog een aantal weken trainen voordat je het filmpje of de filmpjes van jouw oefening(en) instuurt! Het insturen en uploaden gebeurt dan via deze pagina

Woensdag 30 juni 2021 is dus de deadline om jouw filmpjes te uploaden, maar dat mag natuurlijk ook eerder. En als je op meerdere toestellen hebt ingeschreven, mag je jouw filmpjes op verschillende momenten uploaden. Dat hoeft dus niet in één keer. Maar let op: per toestel kun je maar één filmpje insturen! Inzendingen ná 30 juni worden niet meer geaccepteerd.

Het uploaden kan wel even duren want het gaat bij filmpjes van iets minder dan 2 minuten al snel om héél veel Mb’s! Dat kost even tijd en zorg dat je WiFi hebt als je gaat uploaden!

Officiële KNGU-juryleden beoordelen je oefeningen. Deze juryleden beschikken over de TD3, TD4 of TD5 licentie.

We vinden het geweldig dat zij hun bijdrage leveren aan de Cloud Competition, want hier geldt zeker “de Cloud Competition wordt mede mogelijk gemaakt door de juryleden”!

In tegenstelling tot een normale wedstrijd, kan je geen navraag doen over je waardering. We moeten het allemaal met de deskundige beoordeling van de jury doen. Wij van Turnsupporter hebben daar dus alle vertrouwen in.

In de week van maandag 30 augustus kunnen we de uitslag en dus de winnaars per supplement en per toestel bekend maken. Je zult dus na het insturen van je filmpjes een tijdje op de uitslag moeten wachten. Dit komt doordat we direct na die deadline de vakantieperiode ingaan. In verband daarmee geven we onze juryleden wat ruimer de tijd om tot een goede beoordeling van al die inzendingen te komen.

Meedoen aan de Cloud Competition betekent ook dat je Turnsupporter toestemming geeft om jouw filmpjes eventueel te publiceren op onze kanalen (website, online magazine, Facebook, Instagram, Youtube e.d.). Ook geef je ons toestemming om incidenteel (fragmenten van) de filmpjes te gebruiken ter promotie van de Cloud Competition en/of Turnsupporter.

TT-Gymnastics stelt voor elk supplement per toestel een prijzenpakket beschikbaar. Mocht je op meerdere toestellen tot de winnaars behoren, dan ontvang je éénmaal de hoogst behaalde prijs:

Nr 1: Turnpakje, turnbroekje en turnschoentjes
Nr 2: Turnpakje en turnbroekje
Nr.3 : Turnpakje

Verder heeft  iedere deelnemer bij inschrijving de volgende cadeaucheques ontvangen:

Hester.nl
digitale code voor € 10,- korting op Milano turnpakjes/singlets of op Moreau turnpakjes/singlets

Airtrack Factory
digitale code voor 20% korting op ‘Aqua’ producten